Juhlat edessä ja turvottaa?

Jos mekko ei millään meinaa istua päälle, niin kokeile näitä niksejä, jotka Daily Mailin mukaan auttavat sinua hoikistumaan jopa 24 tunnissa!

1. Syö viisi kertaa päivässä

Näin pidät verensokerin tasaisena, minkä seurauksena herkutteluhimokin laskee

2. Juo paljon vettä

Vesi poistaa toksiineja kehosta ja pitää aineenvaihdunnan vilkkaana, jolloin laihtuminenkin käy joutuisammin. Näläntunne voi usein myös ollakin janoa, joten juomalla vettä pidät nälän loitolla pidempään.

3. Jos makeannälkä vaivaa, syö kromia

Kromi auttaa pitämään verensokerin tasaisena jos säännöllinen ateriarytmi ei sitä tee. Kaksi 200 mikrogramman pilleriä päivässä riittää aikuiselle.

4. Syö selleriä

Selleri on diureettinen ja kaliumpitoinen kasvis, jota jokaisen laihtumisesta haaveilevan kannattaa ottaa ruokavalioonsa. Laita sitä smoothieen ja valmista vaikka sellerikeittoa – katso ohjeita täältä.

5. Vältä suolistokaasua muodostavia ruokia

Näitä ovat mm. pavut, herneet, muut palkokasvit sekä monet juurekset. Nämä ruoat turvottavat ja aiheuttavat ilmaa vatsaan.

6. Syö hitaasti ja pureskele hyvin

Näin kylläisyyssignaali ehtii paremmin mahalaukusta aivoihin, jolloin tulet syöneeksi vähemmän. Näin ruoka on myös paremmin elimistön hyödynnettävissä, kun se on riittävän pieneksi jauhettua.

7. Vältä limsoja

Myös dieettilimsat kannattaa jättää juomatta, koska hiilihappo turvottaa. Valitse virvokkeeksi ennemmin sitruunalla maustettu, jääkaappikylmä vesi.

8. Jätä purukumit

Vaikka xylitolpurukumissa on paljon etuja hammaskaluston kannalta, niin sitä ei silti kannata pureskella: Purukumia jauhaessa nielet huomaamattasi ilmaa joka aiheuttaa turvotusta. Lisäksi purukumi stimuloi syljeneritystä, minkä elimistö voi tulkita nälkäisyyssignaaliksi.

9. Jätä suolaiset herkut

Suola sitoo vettä itseensä ja aiheuttaa turvotusta, joten jätä suolaisimmat snacksit ja popsi ennemmin vaikka suolaamattomia pähkinöitä.

Katso myös:

Lisää laihdutusniksejä

Lähde: DailyMail