Raittiutta kannattaa ainakin harkita – tässä seitsemän syytä.

Tässä tulevat syyt, miksi alkoholin juominen voi olla syytä lopettaa.

1. Alkoholittomuus on ehkä tehokkain dieetti ikinä

Monissa alkoholijuomissa – etenkin lonkeroissa ja siidereissä – on sokeria yhtä paljon kuin limsoissa. Sokerin lisäksi myös alkoholi itsessään on erittäin kaloripitoista, joten vaihtamalla drinksut vissyyn voit karistaa kiloja helposti.

2. Alkoholittomuuttasi kyseenalaistetaan paljon vähemmän kuin etukäteen oletat

He jotka kyselevät eniten lasisi sisällöstä ovat yleensä niitä tyyppejä joilla on itsellään alkoholiongelma. Täysraittius on nykyään varsin yleistä ja jopa trendikästä, etenkin nuorten keskuudessa.

3. Vieraille ihmisille puhuminen on yllättävän helppoa ilman alkoholiakin

Huomaat että muutkin yrittävät aivan yhtä paljon olla viehättäviä ja nokkelia – joko ilman alkoholia tai sen avulla. Jos koet että tarvitset alkoholia ollaksesi hyvä jutustelemaan, niin unohda jutustelupaineet ja kuuntele kun muut iskevät tarinaa ja kertovat elämästään – hyvä kuuntelija saa taatusti ystäviä.

4. Sunnuntait muuttuvat hauskemmiksi

Saat enemmän aikaiseksi ja olosi on energinen. Sunnuntait muodostavat yhden seitsemäsosan elämästäsi – sitä ei kannata tuhlata krapulan potemiseen!

5. Alkoholittomuus on kuin 50 prosentin alennuslippu ravintoloihin

Jättämällä alkoholin säästät ällistyttävän määrän rahaa. Yksi tuopillinen voi helposti maksaa puolet ateriasta – ottamalla oluen sijaan vaikkapa veden voit siis säästää jopa puolet ravintolalaskuissasi. Puhumattakaan kosteammista iltamista, jolloin säästö on moninkertainen…

6. Nukut paremmin

Alkoholi heikentää unenlaatua. Heikosti nukutut yöt johtavat väsymykseen ja huonoihin elintapoihin, jotka lisäävät kiloja vyötäröllesi.

7. Saatat hyvinkin elää pidempään

Alkoholin nauttimisessa ei ole todettu mitään absoluuttista turvarajaa – jo yksi annos päivässä lisää siis mm. suun, nielun ja suolistosyövän riskiä.

 

alkoholinappi

 

Lähde: Glamour, Iltalehti