Kun stressi iskee, kannattaa kiinnittää huomiota siihen mitä syö.

Tässä seitsemän oivaa stressiruokaa.

1. Salaatit

Juustohampurilainen saattaa houkutella stressaantunutta mieltä, mutta kannattaisi sittenkin napata salaatti. Esimerkiksi pinaatin sisältämä folaatti stimuloi dopamiinin tuotantoa. Dopamiini on hormoni joka rauhoittaa aivoja.

Katso täältä salaatti-inspiraatiota.

2. Kalkkuna

Kalkkuna sisältää tryptofaania, yhdistettä jolla on rentouttavia vaikutuksia. Myös kananmuna, kala ja tofu sisältävät runsaasti tryptofaania.

Katso täältä kalkkunareseptejä.

3. Kaurapuuro

Työstressiä voi vähentää varsin perinteisin keinoin: Syömällä aamulla kaurapuuroa! Hiilihydraatit stimuloivat hyvänolonhormoni serotoniinin tuotantoa. Kaurapuuron hiilihydraatit ovat laadukkaita – ne eivät romauta verensokeriasi.

Katso täältä kaurapuuron tuunausniksejä.

4. Jogurtti

Erään vuonna 2013 suoritetun tutkimuksen mukaan suolistobakteereilla näyttää olevan suora yhteys aivoihin: Huono bakteerikanta voi aiheuttaa stressiä! Jogurttien sisältämät probiootit muuttavat suoliston bakteerikantaa suotuisammaksi, joten niitä kannattaa huoletta nauttia vaikkapa kaurapuuron kera aamiaisella.

Katso täältä jogurtti-inspiraatiota.

5. Lohi

Lohi ja muut tyydyttymättömiä rasvoja sisältävät kalat voivat tutkimusten mukaan alentaa stressihormonien aiheuttamia kehon tulehdustiloja.

Katso täältä lohesta ja muista kaloista sävellettyjä herkkuja.

6. Tumma suklaa

Tutkimusten pala tummaa suklaata silloin tällöin auttaa pitämään stressihormonitason alhaisena ja sydän- ja verisuonitaudit loitolla! Muista kuitenkin kohtuus ja pitäydy suklaissa joiden kaakaopitoisuus on vähintään 70 %.

7. Avokado

Loma Linda -yliopistossa vuonna 2014 suoritetussa tutkimuksessa havaittiin, että avokadoviipaleen lisääminen lounasateriaan vähensi koehenkilöiden halukkuutta syödä lisää snackseja varsinaisen ruokailun jälkeen. Välipalahimo väheni jopa 40 %. Avokadon terveelliset rasvahapot ja kylläisyyttä hillitsevät vaikutukset tekevät siitä hyvän stressiruoan: Sipaise sitä voin sijaan leivän päälle kun olosi on stressaantunut niin et sorru epäterveellisiin snackseihin!

Katso myös avokadoherkkuja.

 

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

 

 

Lähde: HuffPost

Kommentit

kommenttia