Tässä viisi perin yleistä astianpesukonemokaa.

Toimitko sinäkin näin?

1. Peset astiat käsin

Kuulutko heihin joilla on astianpesukone, mutta jotka kuitenkin pesevät astiat yleensä käsin? Olet toope. Modernit astianpesukoneet säästävät vettä, energiaa, rahaa ja ennenkaikkea aikaa sekä vaivaa. Käsin tiskaamalla et voita mitään.

2. Laitat koneeseen esineitä jotka eivät sinne kuulu

Puiset haarukat ja lastat halkeilevat ja vääntyvät astianpesukoneen kuumankosteissa olosuhteissa. Myöskään teräviä kokkiveitsiä ei kannata laittaa astianpesukoneeseen, koska ne tylsyvät nopeasti hangatessaan muita aterimia vasten.

3. Asetat paistinpannun alaritilälle alassuin

Paistinpannua tai muuta isoa esinettä ei kannata asettaa tiskikoneen alaritilälle alassuin, koska se estää astianpesukoneen pohjalla olevan vesisuuttimen toimintaa. Katso täältä video jossa näkyy miten astianpesukoneen sisällä olevat suuttimet suihkuttavat astiat puhtaiksi.

Paistinpannu kannattaa asettaa alaritilälle samaan tapaan kuin muutkin esineet, eli pystyasentoon.

4. Et koskaan tarkista tiskikoneen pohjalla olevaa suodatinta

Tiskikoneen sisällä, vesisuihkuttimen alla on suodatin johon kertyy ajan myötä ruoantähteitä. Suodatin on tärkeää puhdistaa silloin tällöin.

5. Annat lusikoiden hengata lusikka-asennossa

Aterimet kannattaa asettaa aterimille tarkoitettuun koriin siten että osa on pystyssä, osa ”pää alaspäin”. Tällöin lusikat ja haarukat eivät päädy vahingossa ”lusikka-asentoon”, vaan pysyvät irti toisistaan ja peseytyvät näin ollen tehokkaammin.

Katso myös:

Lisää astianpesuniksejä

Lähde: ApartmentTherapy