Kahvi ei ole ainut keino piristyä aamuisin.

Monella on tapana käynnistää aamu kupillisella kahvia. Kahvin huono puoli on se, että keho pikku hiljaa tottuu siihen. Tällöin tarvitset aina suuremman annoksen saadaksesi saman pirteyden tunteen, kuin aikaisemmin.

On olemassa ruokia, jotka piristävät heti aamusta. Nämä raaka-aineet sisältävät myös valtavasti vitamiineja, proteiineja ja nestettä, joita kehosi kaipaa heti aamusta.

1. Kaurahiutaleet

Yksi parhaista tavoista aloittaa aamu on syödä lautasellinen kaurapuuroa. Kehosi imee hiilihydraatit ja saat nopeasti energiaa. Kaura pitää myös nälkää pitkään, jolloin jaksat tehdä pidempään töitä, ilman että näläntunne pääsee häiritsemään sinua.

Delicious porridge

2. Vesi

Vesi auttaa sinua heräämään aamuisin nopeammin. Edes pieni nestehukka saa olon tuntumaan väsyneeltä, sillä neste on avainasemassa aivojen ja kehon toiminnan kannalta.

Vinkki: juo heti herättyäsi pari lasillista vettä, jonka jälkeen voit syödä aamupalaa. 

3. Chia siemenet

Chia siemenet sisältävät runsaasti Omega-3-rasvahappoja, jotka tehostavat aivojesi toimintaa. Chia siemenet pitävät kehosi nesteytettynä, tehostavat aineenvaihduntaa ja pitävät mielen virkeänä.

4. Kananmuna

Fresh brown eggs on a wooden table. Selective focus

Aamuisin kannattaa syödä kananmuna. Munan voi keittää illalla valmiiksi, jolloin säästät aikaa aamuisin. Kananmunat sisältävät runsaasti proteiineja, jotka antavat sinulle tasaista energiaa koko päivän ajan.

5. Lehtivihannekset

Lehtivihannekset sisältävät runsaasti B-vitamiinia, jotka auttavat kehoasi muuttamaan ruoan energiaksi.

Vinkki: valmista smoothie, johon voit lisätä esimerkiksi lehtikaalia. 

Lähde: Prevention.com

Kommentit

kommenttia