Jos koet tarvitsevasi hieman piristystä, niin kokeile näitä kuutta ruokaa.

Tieteelliset tutkimukset vahvistavat niiden tehon: Ne todella näyttävät tekevän syöjänsä onnellisemmiksi!

1. Probiootteja sisältävät ruoat

Erään tuoreen tutkimuksen mukaan suolistobakteerit vaikuttavat oleellisesti mielialaan: Vaikutus suoliston ja aivojen välillä on hyvin suoraviivainen. Suolistobakteerien hyvinvoinnista kannattaa siis pitää huolta ja syödä probioottipitoisia ruokia. Erinomaisia probioottilähteitä ovat mm. hapankaali, piimä ja jogurtti.

2. Hedelmät ja vihannekset

British Journal of Health Psychology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa seurattiin 300 nuoren aikuisen mielialoja kolmen viikon ajan. Tutkimuksessa havaittiin selkeä yhteys syömistottumusten ja mielialan välillä: vihanneksia ja hedelmiä syöneet koehenkilöt kokivat olonsa energisemmiksi ja iloisemmiksi kuin muut koehenkilöt. Vastaavanlaisia tuloksia saatiin myös suuremmassa, 80 000 koehenkilön tutkimuksessa.

Katso täältä hedelmäisiä herkkuja sekä kasvisruokareseptejä.

3. Kahvi

Jama Internal Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kahvia juovat naiset kärsivät masennuksesta 15% epätodennäköisemmin kuin kahvista kieltäytyvät kanssasiskot. Toisessa tutkimuksessa kahvi yhdistyi energisyyteen, ystävällisyyteen ja nautintoon.

Katso täältä lisää kahvitietoutta.

4. Tumma suklaa

Harva tarvitsee tieteellisiä tutkimuksia uskoakseen että suklaa tekee onnellisemmaksi, mutta tässä nyt yksi todiste kuitenkin: Eräässä tutkimuksessa havaittiin tumman suklaan syömisen alentavan tehokkaasti stressihormonin määrää verenkierrossa. Vaikutus näkyi jo kahdessa viikossa, kun koehenkilöt söivät päivittäin tummaa suklaata muutaman palan.

5. Vihreä tee

Erään japanilaistutkimuksen mukaan vähintään viisi kupillista vihreää teetä juovat koehenkilöt kärsivät 20 % vähemmän psykologisesta stressistä kuin ne koehenkilöt, jotka joivat korkeintaan yhden kupillisen päivässä. Tutkimukseen osallistui 40 000 koehenkilöä.

Katso täältä vinkkejä vihreän teen käyttöön.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyvää asiaa

Lähde: HuffPost


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

kommenttia