Tuleeko toisinaan irroiteltua vähän liikaakin alkoholin kanssa?

Kesällä on mukava rentoutua joskus terassillakin, mutta alkoholinkäyttö voi helposti lipsahtaa hallinnasta. Nämä merkit kertovat, että alkoholi on liian isossa roolissa elämässäsi ja että asialle tulisi tehdä jotain.

5 merkkiä, jotka kertovat, että juot liikaa:

1. Et koskaan pysy ennalta päättämissäsi rajoissa

Päätät mennä ”yksille”, mutta kuinka sitten käykään?

2. Läheiset huomauttavat juomisestasi

Kun ystäväsi huomauttavat juomisestasi, on syytä ottaa huomautus todesta. Kaverien huomautukset ovat yleensä ensimmäisiä varoitusmerkkejä orastavasta alkoholiongelmasta.

3. Alkoholi kuuluu useimpiin vapaa-ajansuunnitelmiisi

Onko kylmä olut ensimmäinen ajatus joka päähäsi pälkähtää perjantaina töiden jälkeen kotiin saapuessasi? Koita keksiä jokin muu vapaa-ajanviettotapa ja -paikka, joka ei altista sinua alkoholin houkutuksille. Miten olisi esim. elokuvat, pyöräily, kävely, kahvittelu?

4. Koitat päihittää stressin alkoholilla

Alkoholi ei poista stressiä, vaan voi tehdä sinusta pidemmän päälle alkoholistin. Alkoholi myös heikentää unenlaatua, mikä ei myöskään auta sinua suoriutumaan työpaineista yhtään helpommin. Kokeile mieluummin fyysistä aktiviteettia stressin taltuttamiseksi.

5. Lääkäri tai terveydenhoitaja mainitsee sinulle asiasta

Monissa rutiiniterveystarkastuksissa kysytään alkoholinkäytöstä. Jos vastaat kyselyyn rehellisesti ja terveydenhoitaja tai lääkäri ottaa asian puheeksi, on syytä ottaa neuvoista vaarin.

 

Lähde: Iltalehti

Kommentit

kommenttia