10 ruokaa, joita voi käyttää paljon muuhunkin kuin syömiseen

Monista ruoista on iloa muussakin muodossa kuin syötynä.

Tässä kymmenen esimerkkiä!

1. Hunaja

Hunajanaamio tuntuu, maistuu ja tuoksuu hyvältä – ja näyttää tehoavan myös akneen!

2. Oliiviöljy

Myös oliiviöljy ravitsee ihoa ja kosteuttaa kuivuneet huulet. Oliiviöljy vaimentaa myös narisevat saranat!

3. Avokado

Myös avokado kuuluu ruokiin joiden avulla voi hoitaa itseään myös ulkoisesti käytettynä. Avokadon terveelliset rasvahapot ravitsevat ihoa ja tekevät siitä pehmeän.

4. Kahvi

Kahvinpuruja voi käyttää luontaisena ihonkuorinta-aineena. Sekoita puruja kookosöljyyn ja sinulla on kuolleita ihosoluja poistava ja ihohuokosia ravitseva voide, joka maksaisi kosmetiikkakaupassa maltaita.

5. Omenaviinietikka

Omenaviinietikka on viimeisimpien tietojen mukaan todellista ihmeainetta sisäisesti nautittuna (lue lisää täältä). Omenaviinietikkaa kannattaa kokeilla myös hoitoaineena: Se saa hiukset kiiltämään ja ravitsee hiusjuuria.

What’s your favorite way to use #applecidervinegar?

Kuva, jonka Thrive Market (@thrivemkt) julkaisi

6. Kookosöljy

Viimeaikojen puhutuin superfood kookosöljy vasta monikäyttöistä onkin. Kookosöljyä voit käyttää hoitoaineena hiuksille, huulirasvana ja kasvonaamiona. Katso tästä 30 näppärää käyttötapaa kookosöljylle:

7. Merisuola

Merisuolaa kannattaa sekoittaa hunajaan ja käyttää seosta kuolleiden ihosolujen poishieromiseen.

8. Ananas

Oletko huomannut miten suutasi alkaa polttaa ananasta syötyäsi? Kyse ei ole ananaksen happamuudesta, vaan entsyymistä nimeltä bromelaiini (lue lisää täältä). Bromelaiini toimii myös iholle siveltynä: Se pienentää ihohuokosia ja irroittaa kuolleita ihosoluja. Käytä siis ananaksen kuoria luontaisena ihonkuorintavälineenä!

9. Sipuli

Haluatko tuuheammat kulmakarvat? Levitä sipulista puristettua nestettä kulmakarvoillesi ja anna vaikuttaa pari tuntia ennen poispesemistä. Väitetään että sipulin sisältämä rikki saa karvat kasvamaan nopeammin. Sipuli toimii myös erinomaisesti ötököiden karkoittamiseen ja ruosteisen metallin kiillottamiseen.

10. Maapähkinävoi

Onko purkka tarttunut hiuksiisi tai teipistä jäänyt liimatöhnää pöytään? Laita tilkka maapähkinävoita töhnän päälle, hiero ja pese pois. Maapähkinävoi irroittaa kaikenlaiset töhnät tehokkaasti, koska se sisältää öljyä ja kovia pähkinänpalasia, jotka kuorivat kaikki epäpuhtaudet tieltään. Sanomattakin lienee selvää, että maapähkinävoi toimii myös ihonkuorintavoiteena!

Näin valmistat kotikonstein maapähkinävoita:


Katso myös:
Lisää ruokaan ja kauneuteen liittyviä niksejä

Lähde: Pulptastic