Omenaviinietikka kannattaa lisätä osaksi ruokavaliota.

Alla kuusi syytä lorauttaa omenaviinietikkaa vaikkapa salaatinkastikkeeksi.

Näistä syistä omenaviinietikka on hyvästä sinulle:

1. Paljon vitamiineja ja antioksidantteja

Omenaviinietikka on erinomaisen terveellinen mauste salaattiisi. Omenaviinietikassa on paljon mm. aminohappoja, vitamiineja, antioksidantteja ja entsyymejä, jotka edistävät suolistosi ja koko kroppasi terveyttä.

2. Luontainen tapa säilöä ruokaa

Bakteerit eivät viihdy happamassa. Omenaviinietikka sisältää etikkahappoa, joten se toimii myös hyvin monenlaisten ruokien säilömisliuoksena. Omenaviinietikkaa on käytetty myös haavojen desinfioimiseen ja aknen hoitoon, mutta nykylääketiede ei ole todistanut sen toimivuutta näissä tarkoituksissa.

3. Auttaa tasapainottamaan verensokeriarvoja

Diabeetikot voivat saada huomattavaa terveyshyötyä omenaviinietikasta, koska sen käytön on todettu auttavan pitämään verensokeriarvot alhaisina. Aihetta on tutkittu paljon tieteellisesti: Eräässä tutkimuksessa omenaviinietikan syömisen havaittiin alentavan verensokeriarvoja 34 prosenttia sen jälkeen kun koehenkilöt olivat syöneet valkoista leipää.

On myös havaittu, että kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa ennen nukkumaanmenoa näyttää alentavan paastoverensokeriarvoja neljällä prosentilla.

4. Voi auttaa myös laihduttamisessa

Koska omenaviinietikan on havaittu auttavan pitämään verensokeriarvot alhaisina, on luonnollista että sen on havaittu myös auttavan painonhallinnassa. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että yksi ruokalusikallinen omenaviinietikkaa päivässä näytti johtavan 1,2 kilon painonpudotukseen 12 viikon aikana.

5. Saattaa ehkäistä jopa sydänkohtauksia ja syöpää

Eräiden tutkimusten (1, 2) mukaan omenaviinietikka näyttää alentavan verenpainetta ja LDL-kolesterolin määrää verenkierrossa. Lisäksi on havaittu, että omenaviinietikka voi jopa tappaa tai ehkäistä syöpäsolujen kehittymistä. Omenaviinietikan vaikutuksista vakaviin sairauksiin on kuitenkin vasta vähän tieteellistä tietoa, joka sekin on pääosin joko laboratoriotutkimusten tai eläinkokeiden tulosta. Tulokset eivät siis välttämättä päde sellaisenaan ihmisiin.

Oli miten oli, omenaviinietikka on kuitenkin terveysvaikutteista herkkua joka kannattaa ottaa osaksi tasapainoista ruokavaliota.

 

Katso myös:

Tapoja käyttää omenaviinietikkaa

 

Lähde: AuthorityNutrition

Kommentit

kommenttia