Perunasta on hyötyä ruoanlaiton lisäksi myös viherpeukaloille!

Internet on pullollaan kaikenlaisia tee se itse -niksejä, joista osa toimii ja osa ei. Tätä videota katsoessa on kuitenkin helppo todeta, että tämä kikka varmasti toimii, sillä se näyttää ja kuulostaa erittäin loogiselta ja järkevältä.

Istuttaminen vaatii usein aikaa, rahaa ja vaivaa, jota arkipäivisin ihmisillä on rajattu määrä. Lähes kaikkien kodeista löytyy kuitenkin porakone, perunoita, kanelia ja hunajaa — toisin sanoen kaikki ainekset, joita tarvitset, aloittaaksesi istuttamisen!

Pidä myös mielessä, että voit kokeilla kaikkia muitakin lajikkeita, sillä sitruunapuun oksan löytäminen saattaa olla vaikeaa Suomessa, ellet jo omista sitruunapuuta.

Tarvitset:

  • Sitruunapuun oksan (muutkin oksat ja kasvien varret käyvät)
  • Perunan (mielellään mahdollisimman suuri)
  • Kanelia
  • Hunajaa
  • Porakoneen ja oksan varren paksuisen terän

Lue ohjeet alapuolelta:

1. Aloita kokoamalla tarvikkeet pöydällesi. Pidä huolta, että hunaja tai muut aineet eivät sisällä minkäänlaisia kemikaaleja.

Youtube
Youtube

2. Leikkaa lehdet pois niin, että oksa näyttää jotakuinkin tältä. Huomioi, että oksan tulisi olla sivuverso, sillä tavallinen oksa ei ala kasvattamaan pituutta ja uusi lehtiä.

Youtube
Youtube

3. Varmista, että teräsi on oikean kokoinen.

Youtube
Youtube

4. Poraa perunan keskelle reikä, joka ulottuu 3/4 syvyyteen.

Youtube
Youtube

5. Varmista, että oksa mahtuu perunan sisään.

Youtube
Youtube

6. Kaada hunajaa reikään ja sen ympärille.

Youtube
Youtube

7. Leikkaa oksan lehdet, jotta kasvu keskittyy juuriin.

Youtube
Youtube

8. Kasta oksan kanta kaneliin

Youtube
Youtube

9. Ja työnnä varsi lopulta perunan sisään. Varmista, että hunaja peittää ympäryksen, sillä sen tarkoituksena pitää kosteus perunan sisällä.

Youtube
Youtube

Tätä niksiä voi kokeilla oikeastaan kaikkiin muihinkin puihin ja kasveihin, jonka vuoksi se on erinomainen tapa aloittaa viljely jo keväällä.

Lisäksi niksi on nopea ja helppo, eikä se maksa juuri mitään. Vältyt myös sotkulta, jota mullan levittämisen ja istutuksen aikana syntyy.

Jaa tämä artikkeli ystävällesi, jolla on tapana istuttaa ja kokeilla erilaisia niksejä kotona!