Sokerin liiallinen kulutus on terveydelle haitallista. Kun lopetat sokerin kulutuksen, ainakin nämä 4 asiaa tapahtuvat kehossasi.

Vähentämällä huomattavasti lisätyn sokerin kulutusta, tulet huomaamaan hyviä muutoksia kehossasi, jotka vaikuttavat positiivisesti elämänlaatuusi.

1. Olet energisempi

Väsyneenä syömme enemmän sokeria ja hiilihydraatteja, jotta pystymme nostamaan vireystasoamme. Runsas sokerin käyttö saa verensokerin nousemaan nopeasti, jonka jälkeen se myös putoaa nopeasti alas, mikä aiheuttaa väsymystä. Tämän seurauksena ihminen saattaa joutua sokerin kanssa ikävään kierteeseen. Sokerin vähentämisen jälkeen tulet huomaamaan, että olosi muuttuu vähitellen energisemmäksi etkä ole enää niin väsynyt. Tämä johtuu siitä, että verensokerisi pysyy vakaampana ilman sokeria.

2. Mielialasi paranee

Olemme tottuneet hoitamaan stressiä, uupumusta tai alakuloisuutta herkuttelemalla. Tämä saattaa auttaa hetken, mutta kun sokerin vaikutus elimistössä alkaa laantua, olo muuttuu levottomaksi ja väsyneeksi, mikä voi vaikuttaa myös mielialaan. Sokerin käytön vähentämisen jälkeen mieliala tasoittuu ja paranee.

3. Suuhygienia paranee

Suun bakteerit nauttivat sokerista ja tarvitsevat sitä elääkseen. Kun vähennät sokerin syömistä, se näkyy ensin suussasi, sillä reikiintymisprosessi hidastuu nykyisestä huomattavasti.

4. Ihosi voi paremmin

Ihon tulehdussairaudet, kuten akne ja atooppinen ihottuma reagoivat verensokerin nousuun ja ajan kanssa tulehdus pahenee. Vähentämällä sokerin syömistä, myös kehon tulehdustila vähenee, joka näkyy ihollasi.

Vähentämällä syömäsi tai juomasi sokerin määrää voit vaikuttaa positiivisesti elämänlaatuusi.

Jaa artikkeli myös ystävillesi, jotka ovat harkinneet sokerin nauttimisen vähentämistä.