Haluatko karsia ruokamenoissasi? Noin 100 euroa kuukaudessa ruokakauppaan käyttävät paljastavat salaisuutensa. Ota neuvot talteen ja säästä!

Vauva.fi:n keskustelupalstalla käydään kovaa keskustelua ruokakustannuksista. Monet kertoivat, miten he syövät alle satasella per henkilö kuukaudessa.

Mitä ruokavalioon kuuluu?

Moni kertoi suosivansa yksinkertaisista perusraaka-aineista valmistettuja aterioita, perunaa, porkkanaa ja puuroa. Muista pakastevihannekset!

Sesonkia kannattaa hyödyntää sekä ilmaisia marjoja ja sieniä metsästä. Omenoita voi kysellä sukulaisilta, jos itsellä ei ole omenapuuta. Omalla pihalla osalla kasvaa myös marjapensaita, kasvimaa ja yrttejä ja esimerkiksi nokkosia.

Myös ovat eväät auttavat säästämään ruokailuissa työpäivän aikana ravintolassa syömisen sijaan.

”MINÄ OLEN KESKI-IKÄINEN henkilö. Ruokaan menee noin 130 euroa kuussa. Pesuaineet, wc-paperit ym. sellaset sitten päälle vielä. Muutama esimerkki. 2 pussia keittojuureksia ja lihaliemikuutio, ja siitä sosekeitto, lisäksi leipää. Pari perunaa ja porkkanaa ja viisi kalapuikkoa, kirsikkatomaatteja muutama. Munakas, jossa nakkeja, parsakaalia keitettynä lisäksi. Päivällä kahvi ja korppu ja jogurtti tai viili. Aamulla kahvi ja karjalanpiirakka ja hedelmä, omena tai banaani. Illalla tee ja pari korppua tai leipää. Leikkelemakkaroita en osta enää koskaan, juustoa kun on tarjouksessa.” Kertoo henkilö keskustelupalstalla.

Mistä karsia?

Monet kertovat jättävänsä lihansyönnin minimiin ja karsivan herkuista.

Jaa vinkit eteenpäin!