Suklaamunat kermatäytteellä, onko täydellisempää yhdistelmää olemassakaan?

Kermatäytteiset suklaamunat ovat suosittua pääsiäisherkkua mm. Yhdysvalloissa ja Englannissa, mutta Suomeen nämä Cadbury Cream Eggs -nimellä tunnetut suklaakermamunakonvehdit eivät ole (vielä?) rantautuneet. Kukapa toisaalta haluaisi niitä kaupasta ostaakaan, kun voi itse tehdä parempia?

Tarvitset tätä ohjetta varten munanmuotoisia muovimuotteja. Sulata haudutuskattilassa n. 60 asteen lämmössä suklaata ja annostele sitä muotteihin. Heiluttele muottia kuten videolla niin että suklaa leviää ympäri muottia, mutta ei täytä sitä kokonaan. Anna suklaan jäähtyä.

Voikreemi

Tällä videolla voikreemi valmistetaan sekoittamalla 0,6 dl voita, 1,2 dl maissisiirappia, 7 dl hienosokeria, 1 tl vaniljauutetta ja 2 rkl maitoa. Osa kreemistä värjätään elintarvikevärillä keltaiseksi – tämä osa on munan ”keltuainen”. Laita kreemit erillisiin uudelleensuljettaviin pusseihin ja leikkaa pieni pala pois pussin kulmasta. Pursota kreemi munien sisälle. Laita tämän jälkeen munat 10 minuutiksi jääkaappiin.

Viimeistely

Ota munat jääkaapista ja kaada hieman sulaa suklaata niiden päälle. Laita munat takaisin jääkaappiin jäähtymään. Ota munat taas jääkaapista ja yhdistä munanpuolikkaat toisiinsa käyttäen sulaa suklaata liimana. Videolla munat kiillotetaan vielä tämän jälkeen syömäkelpoisella glitterillä.

 

Lähde: Popsugar

Katso myös:

Kommentit

kommenttia