Jaoimme eilen Rosanna Pansinon vinkkejä Lego-aiheisen kakun valmistamiseen. Tänään jatkamme hyväksi havaitulla Lego-linjalla! Rosanna latasi muutama viikko sitten videon, jossa leivotaan Legojen muotoisia keksejä tai pikkuleipiä. Näissä Legoissa on sisällä myös pieni yllätys: M&M -karkkeja!

Suomensimme oheiselta videolta muutaman pääpointin liittyen Lego-keksien leivontaan. Suomennokset alla.

  • Leivo tavallinen sokerikeksitaikina ja värjää se elintarvikeväreillä. Voit katsoa keksitaikinaohjeen esimerkiksi jostakin Herkkusuun ohjeesta – esimerkiksi tämä pikkuleipäohje käy hyvin.
  • Kauli taikina ohueksi ja leikkaa siitä kolme neliön mallista palaa per Lego-palikka. Tee yhteen palaseen neliön muotoinen reikä keskelle – tänne piilotat karkit. Leikkaa myös pienet pyöreät nupukat palikan päälle. Neliön malliseen palikkaan tarvitset neljä nupukkaa.
  • Pinoa neliöt päällekäin, laita koverrettu neliö keskelle ja karkit sen sisään. Kiinnitä levyt toisiinsa sokeripursotteella.
  • Paista keksit uunissa valitsemasi taikinan ohjeen mukaisesti. Huomioi että Lego-keksit ovat paksuja, joten ne vaativat hieman pidemmän paistoajan kuin tavalliset keksit. Tarkkaile keksejä uunissa ja ota ne pois kun ne näyttävät sopivan kypsiltä.

 

Lähde: Rosanna Pansino

Katso myös:

Kommentit

kommenttia