Me kaikki tiedämme, että sitruunat ovat hyväksi terveydellemme. Kaikki eivät kuitenkaan ole tietoa siitä, että jäädytetystä sitruunasta saa parhaat hyödyt itselleen.

Suurin osa ihmisistä haluaa pitää huolta omasta terveydestään. Elääkseen terveemmin moni käyttääkin sitruunaa vähintään viikoittain erilaisiin terveyskikkoihin, ruokiin sekä juomiin. Useimmissa tapauksissa ihmiset heittävät kuitenkin sitruunan kuoret roskiin, vaikka se on kaikista terveellisin osa koko sitruunasta!

Sitruunan kuori sisältää 10 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin sen hedelmäliha. Kuori sisältää myös eteerisiä öljyjä, jotka tuhoavat bakteereja, lievittävät tulehduksia ja päänsärkyä.

CoCook.me
CoCook.me

Miksi sitruuna tulisi pakastaa?

Sitruunan kuorta on huomattavasti helpompi käyttää ruoanlaitossa, kun sen pakastaa. Ennen pakastamista sitruuna tulee pestä huolellisesti kuuman veden ja harjan avulla. Pyyhi tämän jälkeen sitruuna kuivaksi niin, että kaikki vesi on hävinnyt. Nyt sitruunasi on valmis pakastettavaksi. Anna sen jäätyä rauhassa muutaman tunnin ajan.

Tämän jälkeen voit raastaa sitruunan kuoren erittäin hienoksi raasteeksi! Raastetta voi lisätä muun muassa: jälkiruokiin, salaatteihin, kastikkeisiin, jäätelöön ja suklaamousseen. Niksi tekee myös hieman epäterveellisistä jälkiruoista huomattavasti terveellisempiä, jonka vuoksi niitä voi herkutella paremmalla omatunnolla.

Sitruuna

Sitruunan kuori on erittäin hyödyllinen tuote, jota vain harva ihminen ymmärtää hyödyntää.

Pakastettu sitruuna auttaa kehoasi taistelemaan bakteereja ja infektioita vastaan. Se tappaa ja ehkäisee myös kehossa majailevia loisia ja alentaa verenpainetta. Hedelmä sisältää antioksidantteja, joilla on syöpää ehkäisevä vaikutus. Ehkäisy ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lääkäriin tulisi olla ottamatta yhteyttä, mikäli epäilee olevansa sairas.

Terveyshyödyt eivät lopu tähän, sillä sitruunan antioksidantit auttavat ihoa ja kehoa pysymään pidempään nuorena!

En tiennyt, että sitruunan kuori on näin terveellinen! Jaa tämä artikkeli Facebookissa ja kerro asiasta myös ystävillesi.