Laakerinlehteä voi ruoanlaiton ohella hyödyntää myös terveydellisesti.

Moni tuntee laakerinlehden lähinnä ruoanlaiton yhteydestä, kun keitto tai pataruoka saa viimeisen silauksensa lehden myötä. Laakerinlehden sytyttäminen saattaa kuulostaa kummalliselta ajatukselta, mutta itse asiassa sillä on rentoutta ja hyvänolontunnetta lisäävä vaikutus.

Tutkimuksen mukaan laakerinlehdet voivat ehkäistä munuaiskiviä, lievittää kipua ja lievittää stressiä. Laakerinlehdillä on myös antibakteerisia vaikutuksia, joka tarkoittaa sitä, että flunssa pysyy paremmin loitolla.

Laakerinlehtiä poltettiin jo antiikin aikana, kun huomattiin, että tuoksu toi hyvänolontunteet ja rauhoitti. Tuoksun rauhoittava vaikutus johtuu lehden sisältämästä eugenolista.

Laakerinlehti
Kuva: kuvakaappaus Youtube / Noah Tempestarii

Tee näin:

Hanki astia, joka kestää kuumuutta. Laita astiaan muutama laakerinlehti ja sytytä ne palamaan. Laakerinlehdet palavat kuivuutensa vuoksi erittäin nopeasti, joten muista olla tarkkana. Huoneesi täyttyy lopulta rentouttavalla ja ihanalla tuoksulla, joka vaikuttaa jopa 10 minuutissa positiivisilla tavoilla kehoosi. Kaikki ihmiset eivät kuitenkaan huomaa vaikutusta, mutta niksi on varmasti kokeilemisen arvoinen!

Voit katsoa yläpuolelta myös videon, jossa mies näyttää, kuinka hän polttaa laakerinlehden!