Niin sanotut fast casual -tason ravintolat yleistyvät nopeasti Suomessa. Esierkiksi Pietarsaaressa alkunsa saanut Friends & Brgrs -ravintolaketju laajenee nyt Helsinkiin ja Tukholmaan. Friends & Brgrs -ravintola tarjoilee ns. premium burgereita, eli tavanomaista laadukkaampia hampurilaisia.

Terminä fast casual tarkoittaa ulkona syömisen muotoa, jossa yhdistyvät laadukas fine dining -ruokailu ja pikaruokaravintoloista tuttu tiskiltä tilaaminen.

Asiointi tiskillä ei tarkoita pikaruokalaatua

Fast casual -ravintoloissa tilaukset tehdään tiskillä ja ruoat myös haetaan itse sieltä. Ruoka on kuitenkin korkeatasoisista raaka-aineista valmistettua.

Raaka-aineissa korostuvat lisäaineettomuus ja lähituotanto

Fast casual -ravintoloissa painotetaan ruoan laadussa ja raaka-aineissa sitä mitä etenkin kaupunkien keskiluokka muutenkin nykyään arvostaa: lisäaineettomuutta, lähituotantoa ja luonnonmukaisuutta. Ruoka myös tehdään mahdollisimman pitkälti alusta loppuun ravintolassa. Esimerkiksi Friends & Brgrs -ketjussa niin hampurilaisten majoneesi kuin jauhelihapihvitkin valmistetaan itse ja omilla resepteillä.


Katso myös:
Lisää burgereita
Lähde: Yrittäjät.fi
Kuva: m01229


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

kommenttia