Tämä ruoka-aine auttaa sinua pysymään hoikkana, vaikka et laskisi lainkaan kaloreita. Kalorit eivät siis ole ainoa mittari, millä voidaan mitata ruoan lihottavuutta. Sillä millä ravitsemme kehoamme, on suuri vaikutus terveyteemme ja yleiseen hyvinvointiimme. Yleensä kova rasva kerääntyy vyötärölle, joten sillä millainen rasvaprofiili veressämme on, on yhteys vyötäröömme.

Nyt asiantuntijat ovat paljastaneet, että on olemassa yksi yleinen ruoka, jota voit syödä joka päivä ja joka auttaa pitämään vyötärön kapeana – vaikka ruokavaliosi olisi hieman kaloripitoisempi.

Tutkijat havaitsivat, että niillä jotka söivät enemmän kuin kolme kananmunaa viikossa, oli todennäköisemmin parempi rasvaprofiili eli lipidiprofiili. Lipidit ovat yhteydessä korkeaan kolesteroliin.

Tutkimuksessa havaittiin, että naisilla, jotka söivät tämän määrän munia, oli parempi lipidiprofiili veressään verrattuna niihin, jotka söivät vähemmän kuin yhden munan viikossa.

Naisilla, jotka söivät eniten kananmunia, todettiin myös keskimäärin pienempi ruumiinpaino – vaikka heidän kokonaisruokavalionsa kalorisaanti oli korkeampi.

”Tämä on myönteinen tutkimus, joka osoittaa, että kohtuullinen kananmunien kulutus ei liittynyt haitallisiin seurauksiin naisilla, ja että kananmunia eniten syöneillä oli vähemmän muita samanaikaisia ​​​​sairauksia” , sanoo Rona Antoni, ravitsemusaineenvaihdunnan tutkija. BSc (Hons) Nutrition and Dietetics, PhD Nutritional Sciences.

Lähde: https://www.thesun.co.uk/

Kuva PublicDomainPictures Pixabaystä

Jaa tämä erinomainen tieto kananmunista ystävillesi!