Tuoreena paistettu kala on herkullista!

Kala on terveellinen proteiinin sekä hyvien rasvahappojen lähde. Kaupoissa on lukuisia kalalajeja ja joskus niiden väliltä valitseminen tuntuu vaikealta. Valintaa tehdessä vaihtoehtoja kannattaa punnita eettisyyden, ympäristöystävällisyyden ja tietenkin hinnan perusteella.

Maailman toiselta puolelta kuljetettu tonnikala ei siis ole kovin hyvä ajatus, mikäli haluat pitää huolta ympäristöstä. Kaloja valitessa kannattaa valita kotimaisia lajeja, jotka on kalastettu kestävällä menetelmällä.

Tässä tapauksessa kalan valinta olisi mennyt joka tapauksessa pieleen…

Tiskillä myynnissä ollut kala sai asiakkaat järkyttymään.

Suurin osa ihmisistä olettaa että kalatiskillä myynnissä olevat kalalajit ovat lähtökohtaisesti tuoreita. Kuwaitissa sijaitsevan kalakaupan omistaja ei ollut kuitenkaan toiminut vastuullisesti, kun hän tarjosi asiakkaille ”tuoretta kalaa.” Omistaja oli varmasti tietoinen siitä että asiakkaat suosivat mahdollisimman tuoretta kalaa ja olivat myös valmiita maksamaan siitä korkeamman hinnan.

Kauppiaalla oli kuitenkin ongelma: kalat eivät olleet tuoreita, mutta kuinka hän saisi ne näyttämään mahdollisimman tuoreilta?

Kalakauppias ei jäänyt toimettomaksi, sillä hän päätti ratkaista tilanteen asettamalla kalojen silmien kohdalle muoviset silmät. Kalat näyttivät tämän seurauksena houkuttelevilta ja menivät paremmin kaupaksi.

Ahneella on p-kirjaimella alkava loppu

Kaupassa olleet asiakkaat olivat ihmetelleet kaloja, jotka tuijottivat heitä suurilla silmillään. Ei mennytkään kauaa, kun ahneesta kalakauppiaasta tehtiin ilmoitus poliisille ja liike suljettiin pysyvästi.

Vanhentuneen kalan myyminen on terveydelle vaarallista ja kaiken lisäksi täysin moraalitonta. Jaa uutinen, jos viranomaiset tekivät mielestäsi oikean päätöksen sulkiessaan kaupan.