Tässä kahdeksan ruokaa joita monet säilyttävät aivan väärin.

Hätäisimmille lukijoille tiedoksi, että oikea säilytystapa on mainittu jo kunkin ruoan otsikossa.

1. Pähkinät: jääkaapissa

Säilytä pähkinöitä uudelleensuljettavassa muovipussissa jääkaapissa. Pähkinät kuivuvat ja niiden terveelliset rasvat härskiintyvät huoneenlämmössä ja ilman kanssa kosketuksissa ollessaan.

2. Kananmunat: jääkaapissa

Säilytä kananmunia jääkaapin keskihyllyllä, älä ovessa. Ovessa lämpötila vaihtelee enemmän kuin keskemmällä jääkaapissa – tämä ei ruokaturvallisuusasiantuntijoiden mukaan ole hyvä asia.

3. Pellavansiemenet: Jääkaapissa

Pellavansiemeniin (ja muihinkin siemeniin) pätee sama kuin pähkinöihin: Ne säilyvät parhaiten jääkaapissa tiiviisti pakattuina.

4. Perunat: Ruokakomerossa

Jääkaapissa perunoiden tärkkelysrakenne muuttuu – ne muuttuvat makeammiksi ja imeliksi. Lämpimässä perunat puolestaan alkavat itää. Paras vaihtoehto on säilyttää perunoita valolta ja lämmönvaihtelulta suojattuna ruokakomerossa.

5. Tomaatit: Huoneenlämmössä

Tomaattien rakenne muuttuu jääkaapissa tavalla joka ei useimpien mielestä ole miellyttävä. Parhaaseen tulokseen pääset kun säilytät tomaatteja huoneenlämmössä, valolta suojattuna esimerkiksi paperipussissa.

6. Sipulit: Ruokakomerossa

Sipulit säilyvät parhaiten huoneenlämmössä tai ruokakomerossa auringolta suojassa. Kokeile kuitenkin tätä niksiä: Laita sipuli jääkaappiin 30 minuuttia ennen sen pilkkomista – säästyt kyyneliltä!

7. Kurkku: Huoneenlämmössä

Kuten tomaatti, myös kurkku muuttuu rakenteeltaan epämiellyttäväksi jääkaapissa. Älä kuitenkaan säilytä kurkkua banaanien tai omenoiden läheisyydessä – niiden erittämä etyleeni saa kurkun rypistymään alta aikayksikön.

8. Avokado: Huoneenlämmössä

Avokadot ovat yleensä kaupasta ostettaessa vielä hieman raakoja, joten niiden kannattaa antaa kypsyä ennen käyttöä. Kypsyminen hidastuu huomattavasti jos säilytät avokadoa jääkaapissa, joten avokadot kannattaa jättää työtasolle kypsymään. Halkaistun avokadon saat säilymään kun puristat leikkuukohdan päälle hieman sitruunamehua ja asetat avokadonpuolikkaan ilmatiiviiseen rasiaan ja rasian jääkaappiin.

 

Katso myös:

Lisää keittiöniksejä

Lähde: HuffPost

Kommentit

kommenttia