Paahtaminen on mielestäni paras tapa valmistaa vihanneksia ja juureksia.

Paahtaminen on helppoa: esilämmität uunin, heität kaikki juurekset pellille ja lisäät joukkoon valitsemiasi mausteita.

Juurekset paahdetaan usein öljyn, pippurin ja suolan kera, mutta voit kokeilla myös muitakin makuja.

Katso alta vinkit, joiden avulla paahdat taivaallisia juureksia!

roasted potatoes with rosemary on wooden board

1. Käytä maustettua öljyä

Voit käyttää oliiviöljyn lisäksi valkosipuli-, chili, kookos- tai seesamiöljyä. Nämä öljyt tuovat uusia makuja ja tekevät arkipäiväisestä herkusta entistä herkullisemman. Lisää öljyä ennen paahtamista ja sen jälkeen, kun vihannekset ovat valmiita.

2. Lisää joukkoon sitruunaa

Lisää juureksien ja vihannesten sekaan sitruunaa sen jälkeen, kun olet paahtanut ne. Voit myös leikata joukkoon sitruuna- tai appelsiinisiivuja paahtamisen ajaksi.

3. Lisää joukkoon juustoa

Juusto tekee kaikesta herkullisempaa, tämä tarkoittaa myös paahdettuja vihanneksia. Murustele vihannesten joukkoon fetaa, homejuustoa, vuohenjuustoa, parmesaania tai mozzarellaa ja paahda juusto vihannesten kanssa uunissa.

4. Käytä maustehyllysi antimia

Garama masala, za’atar tai Ras el Hanout mausteseokset voivat tarjota paahdetuille vihanneksille eksoottisen maun. Samalla saat käytettyä mausteet, joita tulee harvemmin lisättyä perinteisten kotiruokien joukkoon.

5. Lisää sinappia

Sinappi tarjoaa erinomaisen happamuuden, joka istuu hyvin yhteen pehmeiden vihannesten kanssa. Lisää vihannesten joukkoon Dijon-sinappia tai makeampaa sinappia. Sinappi tuo myös paahtuessaan mukavan tekstuurin, josta tulet pitämään.

6. Lisää kuorrutus

Sekoita vihannesten joukkoon hunajaa, vaahterasiirappia… Mutta miksi? Uunissa paahtuvat sokerit karamellisoituvat vihannesten pinnalle ja lopputulos on ihana. Voit lisätä hunajan tai siirapin heti tai sitten vasta lopuksi, jonka jälkeen voit paahtaa juureksille karamellisoidun pinnan. Muista kova lämpötila!

7. Paahda pekonin kanssa

Pekoni… Lienee sanomattakin selvää että tämä raaka-aine sopii lähes jokaiseen reseptiin. Paahdettu pekoni tarjoaa juureksille savuisen, suolaisen ja mehukkaan maun. Samalla pekonista liukeneva rasva auttaa vihannesten ruskistamisessa!

8. Lisää kastikkeita

Salaattikastikkeet toimivat myös juuresten kanssa! Lisää paahdettujen vihannesten sekaan salaattikastiketta, jotta saat optimaalisen maun.

Jaa vinkit ystävillesi, jotka pitävät paahdetuista vihanneksista!

 

Lähde: thekitchn.com