Miksi mehustaa itse, kun kaupasta saa melkein samaa tavaraa valmiiksi pakattuna? Tässä seitsemän hyvää syytä.

 

1. Enemmän kuitua

  • Vihannesten ja hedelmien kuitu pitää suoliston kunnossa ja näläntunteen loitolla. Mehustamalla kokonaisia vihanneksia ja hedelmiä saat aikaiseksi mehua, jonka kuitupitoisuus ylittää roimasti kaupan mehujen kuitupitoisuudet.

 

2. Mehut ylläpitävät suoliston terveyttä monin tavoin

  • Osa ruokavalion hedelmistä kannattaa juoda mehuna, koska suolisto prosessoi mehua tehokkaammin kuin kokonaisena syötyjä hedelmiä.

 

3. Pysyt energisempänä

  • Jotta kehosi voi hyödyntää vihannesten ja hedelmien ravintoaineet, sen täytyy muuntaa ne ensin nestemäiseksi. Tähän kuluu energiaa, mikä on pois myös kehon yleisestä vireystasosta. Nauttimalla kasvisten ja hedelmien hivenaineita mehumuodossa säästät kroppasi energiaa muihin suorituksiin.

 

4. Terveellisempää kuin kaupasta ostetut mehut

  • Itse mehustetussa mehussa on enemmän vitamiineja, mineraaleja ja muita hivenaineita kuin kaupasta ostetuissa mehuissa. Kaupasta ostetuissa mehuissa on usein lisäksi lisättyä sokeria.

 

5. Enemmän antioksidantteja

  • Tutkimusten mukaan tuorepuristetussa omenamehussa on enemmän syöpää ehkäiseviä antioksidantteja ja viruksia torjuvia yhdisteitä kuin kaupasta ostetussa omenamehussa. (Lähteet 1 ja 2)

 

6. Tuorepuristetuilla mehuilla on myrkkyjä poistavia ominaisuuksia

  • Tuoreissa hedelmissä on glutationi-proteiinia, joka auttaa immuunijärjestelmääsi haitallisten raskasmetallien poistamisessa kehosta. Useimmissa prosessoiduissa mehutuotteissa tätä proteiinia ei ole.

 

7. Apua laihduttamiseen

  • Erään tutkimuksen mukaan raakaravinto alentaa verenpainetta ja auttaa painonhallinnassa sekä laihduttamisessa. Mehustaminen on hyvä tapa nauttia raakaravintoa.

 

Tutustu myös uuteen ja näppärään Philipsin Avance-mehulinkoon herkkusuut.comssä!

Lähde: Huffington Post

Kuva: Agency of the United States Department of Agriculture