Helteellä kannattaa olla erityisen tarkkana millaista ruokaa syö.

Helteellä keho voi kuormittua aivan erityisen paljon jos tekee huonoja ruokavalintoja.

1. Rasvaiset ja suolaiset ruoat

Pizzat ja kebabit eivät ole hyvää helleruokaa, koska niiden turvottava ja verenpainetta nostava vaikutus tekevät olon huonoksi. Maha joutuu myös tekemään erityisen paljon työtä niiden sulattamiseksi, mikä aiheuttaa normaaliakin väsyneemmän olon syönnin jälkeen.

2. Maitotuotteet

Maitotuotteet menevät nopeasti pilalle, etenkin jos niitä tarjoillaan noutopöytätyyliin ulkona. Jätä siis kermakakut ja munavoilla kuorrutetut karjalanpiirakat vähemmälle. Pahentuneita maitotuotteita syömällä voi pahimmillaan saada ruokamyrkytyksen.

3. Majoneesikastikkeet

Kuten edellä mainitut tuotteet, myös majoneesikastikkeet ovat maitopohjaisia. Niitä tulisi siis välttää kesäkuumalla. Käytä salaatinkastikkeena ennemmin öljypohjaisia kastikkeita, kuten oliiviöljyä ja balsamicoa.

4. Lihatuotteet

Lihaa syödään kesäisin ja siinä ei ole mitään ongelmaa. Raa-an lihan kanssa tulee kuitenkin olla varovainen: Sitä ei saa unohtaa grillin viereen muhimaan hetkeksikään helteeseen. On myös varmistuttava että raakaa lihaa käsitellään eri veitsellä ja leikkuualusella kuin esim. salaattiaineksia.

Mitä sitten kannattaa syödä ja juoda?

  • Kasviksia (esim. salaattia)
  • Hedelmiä, esim. vesimelonia
  • Paljon vettä

Lähde: Iltalehti

Kommentit

kommenttia