Monet suosivat aamupalanaan täysjyvätuotteita.

Täysjyvätuotteet ovat terveellinen valinta, mutta ne eivät aina pidä nälkää kovin pitkään. Tässä neljä vinkkiä joilla saat nälän pidettyä paremmin lounaaseen asti loitolla.

Näin teet täyttävämmän aamiaisen:

1. Täysjyvämurot

Vähäsokeriset täysjyvämurot voivat olla hyvä aamupalavaihtoehto, mutta ne eivät maidon kanssa syötynä pidä nälkää pitkään. Korvaa maito jogurtilla ja lisää sekaan reilusti pähkinöitä – näin saat mukaan täyttävää kuitua ja proteiinia.

2. Vohvelit ja letut

Amerikkalaistyyliset vohveli- ja lettuaamiaiset ovat jossain määrin rantautuneet suomeenkin. Vohvelit ja letut ovat hyvää hemmotteluherkkua viikonlopun kiireettömiin aamuihin, mutta työaamuna ne eivät ole erityisen hyvä valinta. Voit kuitenkin lisätä niiden ravintopitoisuutta käyttämällä täysjyvätaikinaa ja nauttimalla letut vaikkapa kreikkalaisen jogurtin ja hunajan kera.

3. Jogurtti banaanin kera

Jogurtti ja banaaninviipaleet ovat yleinen aamupalavalinta. Kannattaa lisätä jogurttiin ainakin täysjyvämysliä ja pähkinöitä, jotta annos olisi täyttävämpi.

4. Leipä

Suosi aina täysjyväleipää – sen kuitu on paitsi terveellistä myös täyttävää. Kokeile myös korvata voi tai marmeladi avokadolla. Juustosiivu tekee leivästä ruokaisamman ja edistää luuston terveyttä.

 

Katso myös:

Aamiaisherkkuja

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

 

Lähde: Makuja

Kommentit

kommenttia