Löytyykö sinun keittiöstäsi mitään näistä?

Keittiössä kannattaa olla tarkkana siitä millaisilla välineillä laittaa ruokaa sillä vaurioitunut väline voi aiheuttaa pahimmassa tapauksessa terveysriskin. Hyvät työvälineet ovat avain joutuisaan ja mukavaan ruoanlaittoon.

Työvälineet toki kuluvat käytössä, joten niiden asianmukainen huolto kannattaa pitää mielessä. Esimerkiksi tylsät veitset kannattaa teroittaa, ettei tylsä terä luiskahda sormeen. Kulunut leikkuulauta kannattaa myös vaihtaa suosiolla uuteen, ettei siitä irtoa mitään ruokaan.

Monissa kodeissa riskin aiheuttavat pinnoitetut pannut ja kattilat, jotka ovat jo parhaat päivänsä nähneet. Kun pinnoitettu pannu kuluu siitä saattaa liueta ruokaan vaarallisia yhdisteitä, joten pinnoitetun pannun tulisi aina olla täysin ehjä.

Vääntyneet pellit saattavat aiheuttaa myös omat ongelmansa, joten niitäkin on syytä huoltaa. Ole myös erityisen tarkkana vanhojen muovisten rasioiden kanssa. Muovirasioita tuli käyttää ruuan säilömiseen vain jos ne ovat sitä varten tarkoitettuja ja ovat täysin ehjiä.

Jaa vinkit kavereillesi!

Lähde: MTVuutiset / Kuva: Unsplash