Kahvi on monelle ”elämän eliksiiri” tai ainakin aamujen piristävä voima! Hyviä uutisia kahvinystäville, nimittäin uusi tutkimus on osoittanut kahvinporojen auttavan aivoja rappeuttavien sairauksia kuten Alzheimerin taudin ja Parkinsonin ehkäisyssä. Näin kerrotaan Medical News Today -julkaisussa uutisoidussa tutkimuksessa.

Tutkimuksen mukaan kahvinporoista tuotetut hiilipisteet, jotka sisältävät kahvihappoa, voivat tarjota suojaa aivoille erityisesti ympäristötekijöistä tai elintavoista (ylipaino, ikä, torjuna-aineet) johtuvilta vaurioilta. Hiilipisteillä on havaittu olevan rooli vakavien aivoja rappeuttavien sairauksien syntymekanismien ehkäisyssä, kuten proteiinien virheellistä laskostumisessa ja vapaiden radikaalien muodostumisessa. Tutkimustulokset ovat lupaavia vaikkakin ne ovat vielä suuntaa antavia.

Aikaisemmat tutkimukset ovat kuitenkin jo antaneet lupaavia viitteitä siitä, että kahvilla ja sen sisältämillä aineilla todella on aivoja suojaavia ominaisuuksia. Kahvia juovilla on nimittäin havaittu pienempi riski sairastua dementiaan, aivohalvaukseen tai Alzheimeriin.

Kahvilla on osoitettu olevan myös muita terveysvaikutuksia, jotka johtuvat kahvin sisältämästä kofeiinista ja antioksidanteista. Kahvin juonnilla voi olla ennaltaehkäiseviä vaikutuksia monia vakavia sairauksia vastaan, kuten 2 tyypin diabetesta, maksakirroosia ja suolistosyöpää.

Lähde: IL.fi

Joten kippis ja kulaus kahvia kiitos! Jaa nämä mainiot uutiset siis myös ystävillesikin!