Uuden tutkimuksen mukaan kahvin päivittäinen juominen voi olla hyväksi terveydelle. Tutkimuksen mukaan kahvin nauttiminen voi estää rasvan kertymistä kehoon ja vähentää riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen. Tutkimuksessa pyrittiin selvittämään liittyykö vaikutus kahvin sisältämään kofeiiniin

Tutkimukseen osallistui lähes 10 000 ihmistä, joilta löytyy CYP1A2- ja AHR-geenit. Nämä geenit vaikuttavat siihen, miten kofeiini vaikuttaa ihmisen kehossa.

Näitä geenejä kantavien ihmisten keho käsittelee kofeiinia hitaammine, joten vaikka he joisivat vähemmän kahvia, heidän verestään löydetään suuria pitoisuuksia kofeiinia kahvin juonnin jälkeen. Näihin ihmisiin kuuluvilla oli pienempi painoindeksi ja pienempi rasvaprosentti.

Tähän ryhmään kuuluvilla ihmisillä huomattiin myös olevan pienempi painoindeksi, vähemmän rasvaa elimistössä ja pienempi riski sairastua tyypin 2 diabetekseen. Tutkimuksessa arvellaan, että kofeiini suojaa näitä ihmisiä lihavuudelta ja tyypin 2 diabetekseltä.

Jotkut tutkimukset myös osoittavat, että kofeiini nostaa kehon energiankulutusta ja vähentää näläntunnetta, jolloin nämä henkilöt syövät vähemmän ja pysyvät siksi hoikempina. Hoikkuus puolestaan yksistään jo ehkäisee diabetesta.

Lähde: MTV Uutiset