Ensideiteille suuntaavan naisen kannattaa kiinnittää huomiota deittikumppanin juomavalintaan.

Jos mies tilaa energiajuoman tai esimerkiksi Red Bull -vodkadrinkin, niin hälytyskellojen tulisi alkaa soida. Tutkimuksen mukaan energiajuomia usein lipittävät heteromiehet ovat nimittäin varsinaisia tomppeleita.

Juntit tilaavat baarissa energiajuomadrinkkejä

Psychology Health -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa selvitettiin 467:n aikuisen heteromiehen näkemyksiä perinteisiin mies- ja naisstereotypioihin liittyen. Koehenkilöitä pyydettiin ottamaan kantaa sellaisiin lauseisiin kuin ”homojen ei tulisi koskaan päästä naimisiin” ja ”Miesten tulisi katsoa action-leffoja romanttisten kirjojen lukemisen sijaan”. Tuloksista havaittiin, että energiajuomia suosivat miehet olivat eniten tällaisten lauseiden kannalla – etenkin nuoret miehet.

Tutkijat uskovat havainnon selittyvän sillä, että miehet pyrkivät korostamaan machouttaan energiajuomilla. Energiajuomamainoksissa harrastetaan usein extremeurheilua kauniiden naisten parissa, joten nämä miehet ovat siis ikään kuin nielaisseet mainosmiesten syötin – he uskovat olevansa entistä machompia särvittyään energiajuomaa.

Toisaalta energiajuomien suosiminen kuvastaa myös sitä, että niitä juovat miehet ovat epävarmoja omasta maskuliinisuudestaan, mikä ilmenee myös stereotyyppisen vahvoina näkemyksinä miesten ja naisten rooleista. Energiajuomien kittaaminen on yhdistetty henkisten ongelmien lisäksi myös fyysisiin sairauksiin – niistä lisää täällä.

 

terveysnappi

 

 

Lähde: Huffington Post