Näistä on hyvä aloittaa terveellisempi elämä.

Katso ruokavinkit alta!

1. Vaihda valkoinen sokeri kookossokeriin

Valkoisessa, prosessoidussa sokerissa ei ole hivenaineita. Ruskeassa kookossokerissa on mm. rautaa, sinkkiä, kalsiumia ja kaliumia.

2. Vaihda perunat bataattiin

Perunat ovat – etenkin kuorineen syötyinä – melko terveellisiä, mutta vielä enemmän terveysvaikutuksia saat bataateista. Bataatit sisältävät paljon A-vitamiinia ja aiheuttavat pienemmän verensokeripiikin kuin perunat. Katso täältä bataattiherkkuja.

3. Vaihda valkoinen riisi kokojyväriisiin

Valkoinen riisi on prosessoitua, kuorittua kokojyväriisiä. Suosi siis mieluummin kokojyväriisiä, josta saat mm. antioksidantteja ja magnesiumia. Katso täältä riisiherkkuja.

4. Vaihda maapähkinävoi mantelivoihin

Maapähinävoi ei ole huonoin makea levitevaihtoehto, mutta mantelivoi on parempi. Siinä on paljon mm. E-vitamiinia ja kuitua. Katso täältä mantelivoiherkkuja.

5. Vaihda majoneesi avokadoon

Majoneesissa on paljon kaloreita ja vähän hivenaineita. Avokadossa sen sijaan on paljon terveellisiä tyydyttymättömiä rasvahappoja, vitamiineja ja mineraaleja. Katso täältä avokadoherkkuja.

6. Vaihda hampurilaissämpylät salaatinlehtiin

…Okei, aika radikaalia, mutta hampurilaissämpylöissä ei ole mitään terveyden kannalta hyvää. Salaatinlehdet ajavat asiansa hampurilaissämpylän korvaajina hyvin.

7. Vaihda valkoiset tortillat täysjyvätortilloihin

Täysjyvätortilloissa on vähemmän nopeita hiilihydraatteja ja enemmän kuitua. Katso täältä tortillaherkkuja.

8. Vaihda makeat jogurtit kreikkalaiseen jogurttiin

Kreikkalaisessa jogurtissa on paljon proteiinia, ja se toimii hyvänä korvikkeena kermalle ja rasvalle ruoanlaitossa. Makeuta halutessasi marjoilla ja hunajalla. Katso täältä jogurttiherkkuja.


Katso myös:
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Kommentit

kommenttia