Viherpeukalot ovat jälleen ottaneet käyttöön suodatinpaperin.

Saatat ihmetellä että miksi… No, suodatinpaperi ei ole ainoastaan erinomainen suodattamaan poroja kahvista. Suodatinpaperi toimii erinomaisesti muuhunkin tarkoitukseen – yksi näistä tarkoituksista liittyy kasveihin ja niiden istuttamiseen.

Suodatinpaperinta voi hyödyntää helposti. Sinun tulisi ensimmäisenä asettaa suodatinpaperi kukkaruukun alle, Apartment Therapy kirjoittaa. Suodatinpaperin tulisi olla ruukun vedenpoistoaukon ja alustan välissä.

Tämän ansiosta veden mukana virtaava multa ja lika jää ruukun sisäpuolelle. Miksi tällä on mitään väliä? Mullalla ja lialla on tapana tukkia vedenpoistoaukko, jonka seurauksena vesi jää ruukun pohjalle. Tämä voi johtaa siihen että vesi jää ruukun pohjalle, jonka seurauksena juuret eivät saa happea ja mätänevät – lopulta kasvi kuolee.

Saman voi tehdä myös laittamalla ruukun pohjalle ruukkusoraa. Tämä toimii samanlaisella tavalla, mutta on soran sijasta kätevämpi vaihtoehto. Samaan aikaan ruukun sisäpuolelle mahtuu enemmän multaa – ja tästä kasvisi pitävät.

American Freight

@AmericanFreight
Add a coffee filter to the bottom of a flower pot to keep soil in while replanting! #Garden #tips!

spr.ly/60168vQqe

On olemassa toinenkin syy miksi suodatinpaperi ja kasvisi sopivat hyvin yhteen.

Suodatinpaperi imee itseensä vettä, jonka vuoksi kasvisi multa pysyy kauemmin kosteana.

Suodatinpaperin asentaminen vastaa käytännössä sitä että kasvisi saa oman kastelujärjestelmän, joka tarjoaa juurille vettä aina tarvittaessa.

Tidy Living

@tidy_living
Place a coffee filter at the bottom of your flower pots. This way, excess water can escape, but the dirt stays in its place. #TidyLiving

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä: ruukun vaihtaminen on huomattavasti siistimpää ja helpompaa, kun olet asentanut pohjalle suodatinpaperin.

Kasvien ruukut kannattaa vaihtaa keväisin ennen kuin kasvukausi lähtee kunnolla käyntiin. 

Jaa vinkki Facebookissa, jotta ystäväsi voivat kokeilla tätä simppeliä, mutta kätevää niksiä!