Monet tietävät, että churrot ovat suurta herkkua espanjassa. Ne paistetaan kuumassa öljyssä vappumunkkien tapaan, joten mikset kokeilisi tänä vappuna upeita hillotäytteisiä churroja!

Churrot paistetaan rapeiksi päältä ja sisältä löytyy suussa sulavaa hilloa. Parhaimmalta ne maistuvat lämpiminä heti paistamisen jälkeen.

Hillotäytteiset churrot:

80 g voita

2 dl vettä

2 dl vehnäjauhoja

1/3 tl suolaa

2 kananmunaa

1 l öljyä paistamiseen

150 g sileää hilloa tai marmeladia

1 dl erikoishienoa sokeria

½-1 tl jauhettua kanelia

Mittaa kattilaan vesi ja voi jonka jälkeen kuumenna seos ja kiehauta se. Sen jälkeen lisää seokseen vehnäjauhot ja suola, jonka jälkeen voit laittaa levyn pois päältä.

Lisää seokseen kananmunat voimakkaasti vatkaten samalla. Kun koostumus on tasainen laita taikina pursottimeen. Sillä välin voit kuumentaa paistoöljyn 170 asteeseen.

Pursota taikinasta halutun pituisia churroja pannulle paistumaan saksilla leikaten. Nämä churrot kannattaa tehdä mahdollisimman suoriksi, jotta täyttäminen onnistuisi helposti.

Paista churroja muutama minuutti per puoli kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia. Sen jälkeen nosta ne talouspaperin päälle ja kierittele churrot sokerissa. 

Laita hillo tai marmeladi pursotinpussiin jossa on pitkä täyttöterä. Työnnä puinen tikku churron läpi jotta saat täyttöterän sisään ja sitten lisää hillo täytteeksi. Nauti!

Jaa vinkki leivonnasta kiinnostuneille ystävillesi!