Noudata näitä periaatteita ja keittiösi tulee pysymään puhtaampana kuin koskaan.

Pidä turhat tavarat poissa keittiötasolta

Tiedän, tämä voi kuulostaa haastavalta: tehosekoitin, sokerikuppi, kahvinkeitin ja muut tavarat eivät välttämättä mahdu muualle kuin keittiötasolle – samaan aikaan ne tekevät siivoamisesta mahdotonta. Turhat tavarat keräävät pölyä, öljyä ja muuta likaa, jonka jätät huomioimatta. Puhtaan keittiön omaava henkilö siirtää kaikki turhat tavarat kaappeihin. Ja kyllä, nekin joita tulee käytettyä päivittäin.

Pyyhi hella, tiskiallas ja keittiötaso jokaisen käyttökerran jälkeen

Tämä kuulostaa todella helpolta, mutta yllättävän moni jättää pesemisen seuraavaan kertaan. Kaikenlaiset epäpuhtaudet irtoavat helpoiten, kun ne ovat vielä tuoreita eivätkä pinttyneitä.

Pidä tiskiaineet, rätit ja pesusienet tiskialtaan alla

Tämä on vaivaton ja helppo tapa. Laita kaikki pesutarvikkeet tiskialtaan alle, kun olet valmis. Keittiösi pysyy siistimmän näköisenä.

Pidä roska-astia tiskialtaan alla

Tämä on luultavasti suurimmalle osalle tuttu menetelmä. Kuka nyt haluaisi pitää roska-astiaa keskellä keittiötä?

Pese ja kuivaa astiat heti

Hankkiudu tiskeistä eroon heti, äläkä sorru siirtämään pikkuista projektia huomiselle (silloin urakka on jo huomattavasti suurempi). Tässä helpoin ja paras tapa: pese astiat heti, kun olet syönyt.

Pidä noin 30% jääkaapistasi tyhjänä

Oletko koskaan miettinyt, minne laitat uudet ostokset, kun vanhat ovat vielä jääkaapissa? Raivaa jääkaappiin paikka, johon uudet ostokset laitetaan, tämä vähentää myös ruokahävikkiä.

Määrittele kaikille tavaroille oma paikkansa

Jokaiselle tavaralle tulisi löytyä oma paikkansa – muuten laitat tavarat vain sinne, jossa sattuu olemaan tilaa. Tavaroita ei kannata sijoittaa lähelle hellaa, sillä paistaessa roiskuva öljy jaa ikävästi kiinni tavaroihin.

Tästä luulisi olevan apua jokaiselle – pidä vinkit mielessä ja jaa uutinen myös ystävillesi!

Lähde: popsugar.com