Hiukset ovat eräänlainen kehon hyvinvoinnin mittari.

Jos hiukset eivät voi hyvin, ei kroppakaan luultavasti voi erityisen hyvin. Yksi tärkeimmistä hiusten – ja koko kehon – terveyteen vaikuttavista asioista on ruokavalio. Yllättäen alkava hiustenlähtö voi siis kertoa että jotakin on pielessä ruokavaliossa.

Proteiinitankkaus voi vahingoittaa hiuksia – tai viedä ne

Karppaus tuli muutama vuosi sitten muotiin ja on edelleen varsin yleinen ruokavalio etenkin kehonrakentajien ja muiden aktiiviurheilijoiden keskuudessa. Helsingin Sanomien haastattelema asiantuntija Annikki Hagros-Koski kertoo näkevänsä usein aktiiviurheilijoita joilla hiukset ovat alkaneet harventua. Hagros-Kosken mukaan se johtuu usein liiallisesta proteiinitankkauksesta ja liian yksipuolisesta ravinnosta.

Hagros-Koski toteaa myös, että rasvahappojen saannissa voi usein havaita hiuksia vahingoittavia puutteita: vaikka omega-kuutosten saanti on usein riittävää, niin omega-3-rasvahappoja ei syödä riittävästi. Omega-6-rasvahappoja saadaan kasviöljyistä, omega-kolmosia puolestaan eläinkunnan tuotteista kuten lohesta.

”[Omega]-kutonen yksin lisää kehon tulehdusriskejä ja siten hiustenlähtöä, joten kannattaa kiinnittää huomiota, että tuotteisiin on lisätty myös Omega-3-rasvahappoja” Hagros-Koski neuvoo.

Lähde: HS