Helsinki, Hyvinkää ja Vantaa tekivät yhdessä tutkimuksen jossa tutkittiin kauppojen valmisruokia

Tutkimuksessa selvisi yllättäviä asioita, joita ei olisi etukäteen voinut uskoa Suomessa myytävästä valmisruuasta, sillä meillä hygieniasäädökset ovat tiukat.

Tutkimuksessa valittiin tutkimuskohteiksi tällä kertaa lämpimiä valmisruokia kuten pizzoja, pastoja, lämpimiä salaatteja ja täytettyjä patonkeja. Suurin osa tuotteista oli valmistettu ja pakattu ravintoloissa ja loput myymälöissä.

55 prosenttia tuotteista todettiin laadultaan hyviksi, mutta 11 prosenttia annoksista oli sen laatuista että niistä löytyi huomautettavaa. 34 prosenttia annoksista todettiin huonolaatuisiksi eli niissä oli aerobisia mikrobeita ja enterobakteereita niin paljon että tuotteet olivat aivan käyttöikänsä lopussa.

Tämä on suuri määrä tuotteita, joissa bakteerien määrä oli noussut näin korkealla. Taudinaiheuttajia kuten listeriaa ei kuitenkaan annoksista onneksi löytynyt.

Tämä paljastaa sen, että ruuan toimittajat eivät ole tehneet säilyvyystutkimuksia lainkaan vaan säilyvyysajat ovat perustuneet vain arvioihin. Ravintolat alkoivat toimittaa enenevissä määrin annoksiaan kauppoihin koronan alkaessa.

Jaa uutinen valmisruokien ystävälle!

Lähde: MTVuutiset / Kuva: Unsplash