Hunaja ja kaneli ovat luonnonantimia, joita kannattaa hyödyntää ruokavaliossa päivittäin.

Hunajan ja kanelin sekoitusta on käytetty vuosisatojen ajan tautien ehkäisyyn sekä parantamiseen – miksi ne eivät siis toimisi myös tänä päivänä?

Hunaja on luonnonlääke, jolla on antibakteerinen vaikutus. Lisäksi se sisältää myös maitohappobakteereja. On kuitenkin tärkeää, että käytät pastöroimatonta luomuhunajaa, sillä teollisesti jalostetulla hunajalla on huomattavasti vähemmän terveysvaikutuksia.

Kanelia käytetään harvemmin ruoanlaitossa, vaikka sen terveysvaikutukset ovat erinomaiset. Kaneli sisältää antioksidantteja, jotka ehkäisevät tulehduksia ja sairauksia.

Katso alta 6 syytä, joiden vuoksi sinun tulisi päivittäin nauttia hunajaa ja kanelia:

Parantaa ruoansulatusta

Yksi ruokalusikallinen hunajaa ja teelusikallinen kanelia ennen ruokailua tukee ruoansulatustasi. Kaneli ja hunaja auttavat myös ehkäisemään liikasyöntiä, kertoo Healthy Food House -sivusto. Kaneli nopeuttaa ruoansulatusta ja tasoittaa verensokeria, jonka seurauksena sinun ei tee mieli ahmia suuria määriä ruokaa.

Piristävä vaikutus

Sokeri piristää kehoasi kohtuullisesti nautittuna. Hunaja antaa sinulle terveellisempää energiaa kuin valkoinen sokeri. Hunaja muuttuu kehossasi hedelmä- ja rypälesokeriksi, jota kehosi on helpompi käsitellä, kertoo vardagspuls -sivusto.

Laskee kolesteroliarvoja

Kaneli tasoittaa verensokeria ja laskee korkeita kolesteroliarvoja. Kaneli on osoittautunutkin tutkimusten mukaan erinomaiseksi luonnonantimeksi, kun kolesteroliarvoja halutaan parantaa, kertoo Träningslära -sivusto.

Vahvistaa vastustuskykyä

Hunaja ehkäisee tunnestusti flunssaa ja muita sairauksia. Hunaja sisältää muun muassa: C-vitamiinia, rautaa, kuparia, kalsiumia, kaliumia, natriumia, fosforia ja magnesimia. Ruotsalaistutkija Tobias Olofsson mukaan hunajalla voi korvata jopa antibiootit.

Lievittää hammassärkyä

Onko hammas kipeänä? – Toimi näin: sekoita yksi tl kanelijauhetta ja 5 tl hunajaa ja levitä seos kipeän hampaan päälle. Toista sama toimenpide kolme kertaa päivässä, kunnes kipu on loppunut.

Poistaa pahanhajuisen hengityksen

Tietyt mausteet ehkäisevät pahanhajuista hengitystä. Toimi näin: sekoita kaneli, sitruunamehu ja hunaja lämpimän veden kanssa aamulla ja kurlaa seosta suussasi. Yhdistelmä tappaa suussasi eläviä bakteereja, jotka aiheuttavat usein pahanhajuisen hengityksen.

Kuinka paljon kanelia voit syödä?

Aikuinen ihminen voi syödä kanelijauhetta noin 1 1/2 teelusikallista päivässä ilman minkäänlaista riskiä.

Lähde: newsner.com