Viisi tanskalaista koulutyttöä päätti selvittää asian, joka jakaa suuresti mielipiteitä ja voi olla ihmisten terveyden kannalta oleellisen tärkeä tieto.

Yhdeksäsluokkalaisten tyttöjen kiinnostus säteilyn vaikutuksista ihmisiin sai alkunsa melko tavallisesta ilmiöstä, eli kännykän vieressä nukkumisesta. Useat älypuhelinkäyttäjät pitävät kännykkää yöpöydällä nukkuessaan lähellä päätä. Tutkimusta tehneet tytöt huomasivat, että kun he nukkuivat kännykän vieressä, heidän keskittymiskykynsä oli seuraavana päivänä heikompi.

Koska ihmisten käyttäminen säteilytutkimuksessa oli kiellettyä, tytöt päättivät tutkia säteilyn vaikutuksia kasvin siemeniin. Tulokset olivat niin selkeitä, että monet tutkijat kiinnostuivat niistä ympäri maailmaa.

Tyttöjen menettelytapa oli hyvin yksinkertainen. He laittoivat krassin siemeniä kasvamaan kahteen eri huoneeseen, joista toisessa oli langaton WLAN-reititin ja toisessa ei. Siemenet saivat saman verran valoa, lämpöä ja vettä. Kahdentoista päivän kuluttua, kokeen tulokset olivat hyvin selkeät.

Siemenet, jotka olivat samassa huoneessa reitittimen kanssa eivät kasvaneet ollenkaan tai niille oli kehittynyt mutaatioita. Huomiota herättänyt tutkimus aiotaan toteuttaa toistamiseen ruotsalaisen Karolinska instituutin johdolla.

Tekemänsä kokeilun pohjalta kukaan viidestä tytöstä ei enää nuku kännykän vieressä.

Jaa artikkeli ystävillesi, jotka mielestäsi voisivat kiinnittää enemmän huomiota kännyköiden ja muiden laitteiden säteilyn haittoihin.

Lähde: dr.dk