Tänä vuonna ollaan rikottu monissa paikoissa lämpöennätyksiä ja hellepäiviä on kertynyt jo ennätyksellisen paljon, vaikka vielä ei olla edes heinäkuun puolessa välissä.

Suomalaiset eivät ole tottuneet tällaisiin helteisiin, vaikka monet lämpimistä ilmoista varmasti nauttivatkin. Kun aurinko porottaa aamusta iltaan täydeltä taivaalta alkaa kehomme reagoida monella tapaa liian lämpimiin keleihin.

Oireita voivat olla muun muassa kasvoihin ilmestyvät finnit. Hikoilu tukkii ihohuokosia, joten pitkään jatkunut helle on myös iholle kuormittavaa. Myös mitä erikoisimmat paikat voivat alkaa hikoilla kun keho kuumenee tiettyyn pisteeseen asti.

Unettomuus on myös yksi kuumuuden oireita ihmisellä. Yli 25 asteen lämpötilan on huomattu vaikeuttavan unta monella meistä. Sänkyyn voi toki laittaa illalla kylmäkalleja viilentämään vuodetta.

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan ihmiset tekevät myös huonompia päätöksiä mitä he katuvat jälkikäteen kun on kova helle. 

Ruokakaan ei maistu kovalla helteellä kun keho yrittää vain viilentää itseään. Kokeile syödä kuumalla säällä kevyitä salaatteja ja hedelmiä, jotka sisältävät paljon nestettä.

Jaa vinkki ystävälle joka voisi kaivata viilennystä!