Monien mielestä ruokatrendit ovat jo pitkään olleet todellista pintaliitoa, maksavathan ihmiset maltaita kaiken maailman kookosvesistä ja lähituotetuista vihersmoothieista. Uuden tutkimuksen tulokset vahvistavat tätä käsitystä: Mitä enemmän annoksesta maksat, sitä paremmalta se maistuu!

Cornellin Yliopiston tutkijat järjestivät kokeen, jossa koehenkilöt vietiin syömään italialaisruokaa tarjoavaan buffet-ravintolaan. Heille tarjottiin kahta ruokailuvaihtoehtoa: neljän dollarin ja kahdeksan dollarin. Riippumatta maksamastaan hinnasta asiakkaat pääsivät syömään täsmälleen samoja buffet-ruokia. Ruokailun lopuksi koehenkilöitä pyydettiin arvioimaan ruokailukokemuksensa.

Kokeen tulokset kertovat, että koehenkilöt jotka maksoivat buffet-pöydästä kahdeksan dollaria, pitivät ruokailukokemustaan 11% parempana kuin neljä dollaria maksaneet. Halvemmalla syöneet myös valittivat useammin syöneensä liikaa, ja tuntevansa syyllisyyttä siitä.

Kokeen tuloksista voinee siis vetää ainakin yhden johtopäätöksen: Ihmiset yhdistävät hinnan ja laatukokemuksen toisiinsa.

 

Lähde: Time

Kuva: William Cho