Makuja.fi uutisoi K-kaupan Pirkka-brändin alle ilmestyneestä uutuustuotteesta, joka on ehtinyt jo herättää ihmetystä kansalaisissa: Tarvitaanko perunastakin todella ”light-versio”?

Näin mitä ilmeisimmin on, koska tällainen dieettiperuna todella on vaivihkaa ilmestynyt kauppojen hyllyille syksyn aikana. Makuja.fi -sivuston haastatteleman Keskon edustajan mukaan kyse on perunalajikkeesta, joka sisältää noin 30 % vähemmän energiaa ja hiilihydraatteja kuin tavalliset perunat. Kevytperunan uskotaankin puhuttelevan karppaajia ja laihduttajia.

Kevytperuna: Oikea lajike ja sopiva viljelytekniikka

Kevytperuna ei synny pelkällä oikealla lajikevalinnalla, vaan tarvitaan myös oikeanlaista viljelystekniikkaa. Kevytperunan tärkkelyspitoisuus saadaan pidettyä pienenä nostamalla perunat hieman etupainotteisesti maasta. Myös lannoittaminen tapahtuu erilaisin ainein kuin tavallisen perunan kohdalla.

Erikoislaatuisen kasvatustavan vuoksi kevytperunat ovat kalliimpia kuin tavalliset perunat. Keskon edustajat uskovat uutuustuotteelle kuitenkin olevan kysyntää. He uskovat myös että kevytperuna voi puhutella sellaisia kuluttajia jotka eivät tällä hetkellä syö perunaa lainkaan.

 

Mitä sinä olet mieltä kevytperunainnovaatiosta? Kommentoi!

 

 

Katso myös:

Perunaherkkuja

 

 

Lähde: Makuja