Lämmin, auringonpaisteessa vietetty päivä voi päättyä ikävällä tavalla, kun iho palaa ja aiheuttaa pahimmillaan kirvelyä ja kuumetta.

Palanut iho on lähes aina punainen ja kosketusarka. Pahasti palanut iho voi aiheuttaa jopa niin kovia kipuja että nukkuminen on suorastaan mahdotonta.

Kaikki ovat luultavasti joskus palaneet auringossa varsinkin alkukesästä, kun iho ei ole tottunut uv-säteilyyn. Aurinkorasvaa kannattaa siis käyttää, vaikka samasta asiasta toitottaminen alkaisikin kuulostamaan jo tylsältä.

Auringossa palanutta ihoa voi kuitenkin hoitaa kotikonstein, eivätkä niksit vaadi paljoa aikaa tai vaivaa. Jaamme sinulle nyt vinkin, jonka Cindie Allen-Stewart jakoi Facebookissa.

Kotiäidin niksi keräsi nopeasti huomiota ja kiitollista palautetta!

Cindie Allen-Stewart kertoo että hänen miehensä opetti menetelmän alunperin. Aviomiehen äiti, oli oppinut niksin lääkäriltä ja oli aina käyttänyt sitä palaessaan auringossa – siksi Cindie päätti kokeilla niksiä, joka osoittautuikin äärimmäisen toimivaksi.

Cindie ei ollut koskaan kuullut kyseisestä niksistä aikaisemmin, joten hän päätti jakaa tiedon ystävilleen Facebookissa.

”Yleensä palanut iho punoittaa ja on arka muutaman päivän ajan. Tämä niksi lievittää kipua nopeasti ja tekee olosi mukavammaksi”, Cindie kirjoittaa Facebookissa.

Tarvitset vain partavaahtoa, joka sisältää mentolia.

”Tämä saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta luota minuun! Älä hankaa vaahtoa, anna sen vain seistä ihollasi. Palanut iho rauhoittuu nopeasti (tulet tuntemaan vaikutuksen). Saatat tuntea pientä kutinaa, mutta se ei haittaa! Kutina tarkoittaa että aine vaikuttaa”, Cindie kirjoittaa Facebookissa.

Partavaahdon tulisi antaa vaikuttaa noin puolen tunnin ajan. Cindien mukaan vaahto rauhoittaa ja viilentää ihoa mukavasti.

Lopuksi vaahdon voi pestä pois kylmällä vedellä – ja toivottavasti huomaat välittömän muutoksen. Jos iho on edelleen kipeä, niin voit toistaa saman toimenpiteen uudestaan saman tai seuraavan päivän aikana.

”Viimeinen kuva on otettu kolme päivää sen jälkeen, kun poltin itseni auringossa. Nukuin todella sikeästi, ja lisäsin toisena päivänä uuden kerroksen partavaahtoa paikkoihin, joissa kipua ja punoitusta vielä esiintyi”, Cindie kertoo.

Cindie ei voi olla väärässä niksinsä kanssa, sillä hänen päivityksensä on kerännyt yli 200 tuhatta jakoa ja valtavasti positiivista palautetta.

Cindie haluaa kuitenkin samalla muistuttaa että jokaisen tulisi käyttää aurinkorasvaa – eikä turvautua pelkästään tähän hoitomenetelmään.

”Muistakaa käyttää aurinkorasvaa. Liiallinen auringon uv-säteilylle altistuminen voi johtaa sairauksiin, kuten syöpään. En siis kehoita ketään menemään ulos ilman aurinkorasvaa! Minä palan aurinkorasvasta huolimatta, mutta käytän sitä silti!”, Cindie päättää kirjoituksensa Facebookissa.

Aion ehdottomasti kokeilla ja kertoa tästä niksistä läheisilleni! Palanut iho voi pahimmillaan johtaa yöunien menetykseen. 

Niksi toimii varmasti myös lapsiperheissä, joissa perheen pienimmät ovat päivät pitkät uimassa ja pitämässä hauskaa.