Oletko huomannut persoonallisuutesi muuttuvan muutaman oluen tai drinkin jälkeen? Yhdysvaltalaisen Missourin yliopiston tutkijat ovat nyt vahvistaneet ilmiön paikkansapitävyyden tieteellisesti. Tutkimus suoritettiin kysylytutkimuksena ja koehenkilöinä toimivat 364 yhdysvaltalaista miestä ja naista. Tutkimusaineistosta löytyi neljä selkeää kategoriaa joihin koehenkilöt kokivat lukeutuvansa tultuaan humalaan.

 

 

1. Hemingway

Näiden koehenkilöiden käytön ja ajattelu muuttui hyvin vähän alkoholin nauttimisen seurauksena. Nämä ihmiset muodostivat tutkimusaineiston suurimman ryhmän. He ovat kuin kirjailija Ernest Hemingway, joka on todennut voivansa juoda viskiä ”vaikka miten pirusti” niin ettei tule edes humalaan.

 

 

2. Pähkähullu professori

Noin 20 % koehenkilöistä lukeutuivat tähän kategoriaan – suurin osa heistä miehiä. Pähkähullut professorit muuttuvat hiljaisista introverteista vauhdikkaiksi ekstroverteiksi saatuaan ensin hieman miestä väkevämpää.

 

 

3. Maija Poppanen

15 prosenttia alkoholinkuluttajista kuuluu Maija Poppas -kategoriaan – pääosa heistä naisia. Nämä humaltujat muuttuvat mahdollisesti entistäkin empaattisemmiksi ja huolehtivaisemmiksi saatuaan pari drinkkiä.

 

 

4. Mr. Hyde

Tohtori Jekyllin alter ego Mr. Hyde on varsin ikävä tapaus: Tähän kategoriaan kuuluvat humaltujat muuttuvat aggressiivisemmiksi, huolimattomammiksi ja välinpitämättömämmiksi. Mr. Hyde -tyypit joutuvat kaikkein todennäköisimmin putkaan kännitörttöilyjen vuoksi tai sammuvat kesken illan. 23% alkoholin kuluttajista kuuluivat tähän kategoriaan – ja heistä peräti 2/3-osaa oli naisia!

 

Anna äänesi alla ja kerro millainen humaltuja sinä olet – näet muiden antamat vastaukset äänen annettuasi!

 

[playbuzz-item url=”https://www.playbuzz.com/henriisometsa10/millainen-humaltuja-olet”]

 

alkoholinappi

 

Lähde: Telegraph

Kuva: Disney