Haluatko palan metsää kotiisi? Kokeile tätä niksiä!

Valmista itsellesi elävä sammalmatto käyttämällä erilaisia metsästä löytyviä sammallajikkeita. Sammalmatto on helppohoitoinen ja se kerää kosteutta kylpyhuoneesta ja jaloistasi.

Voit suunnitella matosta haluamasi muotoisen ja se tekee kodistasi varmasti entistä kodikkaamman!

Tarvitset:

  • Neljä vaahtomuovimattoa (katso ulkonäkö videolta)
  • Tehokasta liimaa tai silikonia
  • Mattoveitsi
  • Eri sammallajeja

Ohjeet:

1. Yhdistele ja liimaa matot kiinni toisiinsa. Anna kuivua.

2. Piirrä seuraavaksi mattosi ääriviivat. Leikkaa matto ääriviivoja pitkin ja piirrä toiset ääriviivat, jotka kulkevat noin 2 cm maton reunasta.

3. Asettele sammalpalat maton päälle ja asettele ne valitsemaasi järjestykseen. Ota asetelmasta kuva, jotta muistat sammalpalojen sijainnin myöhemmin. Piirrä sammaleiden ympärille ääriviivat, jotta tiedät minkä kokoisia reikiä tulee tehdä.

4. Leikkaa muodot irti matosta.

5. Liimaa mattokerrokset toisiinsa. (ehjä ja reikiä sisältävä matto) Muista kääntää matto niin, etteivät tussin ääriviivat näy.

6.  Kastele mattoa suihkupullolla, kun liima on kuivunut ja asettele sammaleet tämän jälkeen paikoilleen. Sammalta voi tilasta myös netistä tai puutarhaliikkeistä.

7. Sammalta tulee aluksi kastella säännöllisesti 2-3 viikon ajan, jotta se kiinnittyy kunnolla. Matto kerää suihkussa olevaa kosteutta ja sammal saa siitä elinvoimaa

Katso ohjeet vielä alapuolelta:

Huom! Muistathan, että sammalta ei saa kerätä metsästä jokamiehenoikeuden puitteissa. Maanomistajalta tulee kysyä lupa, jonka jälkeen sammalta voi poimia.

Jaa idea ystävillesi, jotka haluaisivat kokeilla tätä niksiä!