Männynkukinnot ovat superruokaa suoraan suomalaisesta metsästä!

Männyn hedekukinnot ovat alkukeväällä pienen kepin näköisiä. Kukintoon alkaa muodostua pieniä rakkuloita kevään edetessä muutamalla viikolla. Kukinnon rakkulat muuttuvat huokosiksi päivien edetessä ja alkavat tuottaa keltaista siitepölyä, joka leviää metsään keltaisina pölypilvinä. Männyn kukintoja voi syödä kaikissa kasvuvaiheissa joko sellaisenaan tai käyttää mausteena.

Männyn siitepöly on todellinen ravintopommi. Se sisältää huikean määrän erilaisia vitamiineja (A, B1, B2, B3, B6, D, E) sekä betakaroteenia ja foolihappoa. Siinä on myös kalsiumia, kaliumia, seleeniä, sinkkiä, rautaa, mangaania, natriumia, magnesiumia, kuparia, fosforia ja piitä. Siitepöly sisältää lisäksi antioksidantteja, androtestosteronia, flavonoideja ja kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Siitepöly on siis todellinen elämän eliksiiri, lisäravinne suoraan luonnosta.

Vinkki: Voit hyödyntää siitepölyä monella tapaa. Snapsit saavat uutta potkua uuttamalla siitepölyvaiheessa olevia männynkukintoja kirkkaassa viinassa muutaman viikon ajan. Kokeile myös siitepölyä pullien päällä sokerin sijaan ennen paistamista.

Artikkeli poimittu Marcel Hägglundin, Sampo Kanteleen ja Toni Toivasen kirjoittamasta kirjasta: Organica – Superruokaa maasta lautaselle

Tutustu kirjaan tarkemmin tai tilaa se osoitteesta: readme.fi