Alkoholi ei välttämättä ole niin haitallista kuin moni luulee.

Kuulutko sinä ihmisiin, jotka nauttivat silloin tällöin pari lasillista viiniä tai tuopillisen kylmää olutta? Hyvä, voit siinä tapauksessa jatkaa lukemista turvallisin mielin. Uusi tutkimus on osoittanut että alkoholia välttelevät tai sellaiset, jotka eivät juo alkoholia lainkaan tulevat sairaiksi useammin kuin ne, jotka juovat sitä satunnaisesti, brittiläinen Independent kirjoittaa.

Suomalaiset tutkijat seurasivat lähes 50 000 ihmisen alkoholikulutusta ja tuloksissa havaittiin merkittävä ero alkoholia satunnaisesti ja ei lainkaan juovien ihmisten terveydessä.

”Tieto voi auttaa monia”

Tutkimukseen osallistui 47 520 ihmistä kolmesta eri maasta. Heitä seurattiin 19 vuoden ajan ja viesti oli selvä. Ihmiset, jotka välttelivät tai eivät juoneet lainkaan alkoholia olivat jopa 50% enemmän sairaslomalla töistä kuin ihmiset jotka joivat alkoholia. Alkoholia satunnaisesti nauttivilla ihmisillä oli myös parempi psyykkinen terveys.

– Tutkimuksessa ei sanota että absolutismi johtaisi huonompaan terveyteen, ennemminkin niin että he jotka eivät juo, voivat myös voida huonosti, James Nicholl kertoo Independent -uutisille ja jatkaa:

– Tutkimustulos ei osoita että ”alkoholi on hyväksi terveydellesi”, mutta samalla se osoittaa ettei kohtuullinen alkoholin käyttö johda sairaspoissaoloihin tai huonompaan terveyteen.

Kesä on täällä ja moni varmasti kaipaa tämänkaltaisia uutisia, jotta terassille nautittu olut ei vaivaisi omatuntoa! 

Jaa uutinen Facebookissa, jotta ystäväsi saavat nauttia kesästä täysin siemauksin! 

Lähde: independent.co.uk