Bileet ovat hauskoja tapahtumia, joita ei kannata pilata sortumalla muutamaan yleiseen virheeseen!

Varmista että hauskuus ei kaadu ainakaan seuraaviin yleisiin mokiin:

1. Et varaa riittävästi jääpaloja

Jääpalat ovat halpa ja helppo tapa tehdä juomasta kuin juomasta ”oikean drinkin” tuntuinen ja makuinen. Jääpaloilla on helppo myös muuttaa huoneenlämpöisetkin juomat nopeasti viileiksi – ne ovat monen tilanteen pelastus. Luvattoman usein jääpalat kuitenkin loppuvat kesken. Älä säästele jääpalojen suhteen vaan osta muutama iso säkillinen pakastimeesi.

Katso myös: lisää hauskoja jääpalavinkkejä

2. Et osta riittävästi kuppeja

Jos hankit bileisiin kertakäyttömukeja – kuten ehkä kannattaakin – niin varaa niitä moninkertaisesti vieraiden määrään nähden. Illan tuoksinassa kuppeja häviää ja hävitetään taatusti.

3. Et varaa riittävästi blandiksia

Tuttu näky monissa bileissä: ”Baaritiskin” takana odottaa tasan yhtä monta viinapulloa kuin blandistakin. Blandisjuomat eivät tule tällä suhdeluvulla riittämään, vaan niitä pitäisi olla vähintään kolminkertaisesti viinoihin nähden.

4. Et tarjoile ruokaa

Vaikka ilta olisikin kostea, niin ruokaa ei saa unohtaa. Oikeastaan päin vastoin: Mitä vahvempia juomia aiot tarjoilla, sitä enemmän sinun tulisi varata syötävää, jotta juhlijat eivät sammu ennen aikojaan. Ruoan ei tarvitse olla monimutkaista, se voi olla simppeliä sormisyötävää: Sipsejä, juustoa, cocktailherkkuja.

5. Huomioi ruoka-allergikot

Ei riitä että muistat tarjoilla ruokaa, sinun tulisi huomioida myös ruokarajoitteiset vieraat. Varaa jotakin hyvää syötävää ainakin gluteeniyliherkille ja vegaaneille – nämä kaksi ryhmää muistamalla pääset jo pitkälle.

 

Katso myös:

Lisää keittiöniksejä

 

Lähde: Huffington Post