Kehäkukat ovat kauniita ja niillä on lukuisia terveydellisiä ominaisuuksia.

Kukkia on historian saatossa käytetty luonnonlääkkeinä ja ihmiset ovat käyttäneet esimerkiksi kehäkukkia aina 1300-luvulta asti.

Kehäkukat sisältävät suuria määriä antioksidantteja, kuten flavonoideja. Kehäkukat hoitavat ja ehkäisevät joitakin ihotauteja sekä niitä voidaan lisätä esimerkiksi teen sekaan.

Calendula seed saving. They're some of my favorite-looking seeds; so gnarly and unique!

A post shared by Deanna ~ Central Coast of CA (@deannacat3) on

Tässä vinkit:

Ruhjeet, palovammat ja haavat

Tutkijoiden mukaan kehäkukkavoidetta voi käyttää ruhjeiden, haavojen ja lievien palovammojen hoitamiseen. Voide lievittää kipua ja nopeuttaa paranemisprosessia.

Ihotaudit

Tutkimusten mukaan kehäkukka voi auttaa ekseeman hoidossa. Kehäkukkavoidetta voi käyttää myös ihotulehdusten lievittämiseen.

Tulehdukset

Haavoihin levitetty kehäkukkavoide voi ehkäistä ja hoitaa tulehduksia. Kehäkukka tehostaa verenkiertoa ja nopeuttaa paranemisprosessia.

The end of summer. Ah, lovely summer, don't go… . Но куда же подевалось лето? Когда я была маленькой, мне казалось, что лету нет ни конца, ни края. Оно тянулось передо мной как бесконечное время года. Теперь это мимолетное мгновение. © Люси Мод Монтгомери. . #flower #calendula #календула #лето #flowerpower #ig_flower #flowers #цветы #naturelovers #nature #instagood #花 #fiore #beautiful #august #moment #flowermagic #blooms #instanature #summer #flor #colour #flowerlovers #enjoylife #happy #natureza #fleur #colorful #endofsummer

A post shared by Svetlana Khomchenko (@s_khomchenko) on

Peräpukamat

Kekäkukkavoide leivittää peräpukamien aiheuttamia oireita ja nopeuttaa paranemisprosessia.

Imusolmukkeet

Kehäkukkavoide voi auttaa lievittäämään imusolmukkeiden turvotusta. Kehäkukkatee tehostaa myös vastustuskykyä ja lievittää kurkkukivun oireita.

Ötökän purema

Hyttysen ja paarman puremat voivat olla kivuliaita ja erityisesti kutisevia. Levitä kehäkukkavoidetta ötököiden puremiin ja ne paranevat nopeammin.

 

Muistathan aina konsultoida lääkäriä terveydenhoitoon liittyvissä asioissa. Kehäkukan terveydelliset ominaisuudet ovat huomattavia, mutta selvitä aluksi, oletko allerginen tai sopiiko hoitokeino sinulle! 

Monet kasvattavat kehäkukkia erityisesti kesäisin — minä en kuitenkaan tiennyt, että kukkaa voi käyttää näin monipuolisilla tavoilla!

Lähde: wikr.com

Kommentit

kommenttia