Jokainen kahvilassa tai pikaruokaravintolassa työskennellyt tietää että jokaisessa ravintolassa on yksi todella ärsyttävä vakiasiakas, joka saapuu aina tiettyyn kellonaikaan paikalle ja tilaa yleensä vielä jotakin mitä on hankalaa valmistaa.

 

Kanta-asiakaskortin väärinkäyttöä

Starbucksissa työskentelevä Brad Halsey kertoo Kitchinette-sivustolla oman tarinansa kohtaamisista ”painajaisasiakkaan” kanssa, joka tilaa joka kerta äärimmäisen monimutkaisesti valmistettavan spesiaalikahvin. Kyseinen asiakas on myös keksinyt tavan saada kahvinsa ilmaiseksi: Hän on hankkinut Starbucksin kotisivuilta 365 kanta-asiakaskorttia jotka hän on rekisteröinyt kaikki eri syntymäpäivillä. Jokainen syntymäpäiväänsä viettävä Starbucks-kanta-asiakas näet saa juhlapäivänsä kunniaksi vapaavalintaisen, ilmaisen kahvijuoman.

 

Tilatessaan erikoiskahviaan asiakas kertoo joka kerta saman tarinan: Hän väittää kanta-asiakaskortin olevan epäkunnossa kun se kerran antaa syntymäpäiväedun jo kahdentenatoista päivänä putkeen. ”Mutta enpä aio valittaa!” asiakas vielä tokaisee aina tarinansa päätteeksi. Halseyn mukaan on kuitenkin ilmeistä että asiakas on hankkinut valtavan määrän kanta-asiakaskortteja eri syntymäpäivillä.

 

Oletko sinä käyttänyt hyväksesi kahviloiden tai ravintoloiden kanta-asiakasjärjestelmiä, tai tiedätkö tällaisia tapauksia? Kommentoi!

 

 

Katso myös:

Lisää kahvi-inspiraatiota

 

 

Lähde: FoodBeast

Kuva: Sandra

Kommentit

kommenttia