Ethän pilaa päivääsi.

Jo ennen lounasta voi mennä totaalisen pieleen, jos et toimi fiksusti. Vältä siis alla lueteltuja keskeisiä terveysmokia, niin päiväsi sujuvat entistä paremmin.

1. Et suunnittele aamuasi

Aamuisin on usein kiire ja asiat olisi hieman unisena mukava hoitaa kuitenkin suhteellisen rauhassa. Järjestä vaatteesi, meikkisi ja ruoat valmiiksi aamua varten, jolloin säästät aikaa ja hermojasi.

2. Käytät liian tehokkaita pimennysverhoja

Pimennysverhot ovat ihana asia iltaisin, mutta aamuisin ne voivat vaikuttaa negatiivisesti heräämiseesi. On huomattavasti helpompi nousta ylös sängystä, kun näkee auringonpaisteen, eikä ole aivan säkkipimeässä.

3. Et nesteytyä kehoasi

Aamulla herätessä on tärkeää juoda edes lasillinen vettä. Yön aikana kehostasi haihtuu nestettä ja aamuisin kroppasi kaipaa hieman virkistystä. Vesi herättää kehosi yllättävän hyvin, jonka jälkeen voit nauttia aamupalaa ja juoda myös kahvia.

Gesunder Lebensstil. Frauen- trinkendes Wasser

4.Treenaat heti herättyäsi

Ennen salille tai lenkille lähtemistä olisi tärkeää syödä aamupalaa. Treenaaminen tyhjällä vatsalla polttaa kylläkin tehokkaammin rasvaa, mutta se voi aiheuttaa myös koko päivän kestävän pahanolon, kun verensokeri on laskenut liian alas.

5. Et nauti tasapainoista aamupalaa

Moni syö aamuisin mitä sattuun tai ei ollenkaan. Pelkkien hiilihydraattien nauttiminen voi virkistää aluksi, mutta muutaman tunnin päästä väsymys iskee. On tärkeä syödä aamiasita, joka sisältää proteiineja, kuituja, vitamiineja ja sopivasti myös hiilareita.

frau schaltet morgens den wecker aus

6. Et venyttele

Aamuvenyttely saa veren kiertämään koko kehossasi. Lisäksi se ehkäisee niskakipuja ja päänsärkyä. Venyttely parantaa myös ryhtiäsi.

7. Syöt liikaa sokeria

Stressi ja väsymys aiheuttavat sen, että kehosi viestittää tarvitsevansa sokeria. Tämän vuoksi sinun saattaa tehdä mieli herkkuja, mitkä väsyttävät entisestään. Ota töihin terveellisiä välipaloja, esimerkiksi hedelmiä, mitkä tyydyttävät makeanhimon ja ovat myös terveellisiä.

8. Kyyryssä istuminen

Kyyryssä istuminen voi johtaa siihen, että aivosi eivät saa tarpeeksi happea. Kyyryssä istuminen aiheuttaa myös niskakipuja ja päänsärkyä, joka hankaloittaa keskittymistä. Kiinnitä siis huomiota ryhtiisi, sillä tulet kiittämään itseäsi myös vanhemmalla iällä.

9. Et kuuntele kehoasi

Ota hetki aikaa itsellesi aamuisi, kun olet herännyt. Hengitä syvään, rentoudu ja tee pakollisten askareiden lisäksi asioita, joita kehosi tarvitsee tai haluaa.

Lähde: Bustle.com