5 jännittävää asiaa, joita banaanilla voi tehdä

Banaania voi käyttää näinkin!

Banaani on luonnon muovaama treeniherkku, joka kulkee kätevästi mukana liikuntasuoritusten aikana ja sisältää paljon kaliumia. Banaanin käyttötarkoitukset eivät kuitenkaan lopu tähän! Kokeile vaikka näitä niksejä:

1. Valmista heleyttävä kasvonaamio

Et tarvitse botoxia kun käytät banaania! Muussaa kypsä banaani ja levitä se kasvoillesi. Anna vaikuttaa 10 – 20 minuuttia ja huuhtele.

2. Valmista virkistäviä ”jääbanaaneja”

Katkaise banaani puoliksi ja työnnä jäätelötikku kumpaankin puolikkaaseen. Voit myös dipata banaaninpuolikkaat sulaan suklaaseen, mutta se on makuasia se. Laita sitten banaaninpuolikkaat pakastimeen ja tarjoile sellaisenaan!

3. Kiillota kenkäsi

Saattaa kuulostaa äkkiseltään erikoiselta, mutta banaaninkuoret todella toimivat erinomaisina kenkienkiillottajina! Hiero banaaninkuoren pehmeää sisäpuolta kenkää vasten ja kuivaa kengät lopuksi talouspaperilla. Toimii!

4. Tarjoa huonekasveillesi ravintorikasta lannoitetta

Kuivata banaaninkuoria ja jauha ne tehosekoittimessa jauhoksi. Keltainen jauho näyttää hyvältä huonekasvien juurilla ja ravitsee niitä. Banaaninkuorissa on paljon hivenaineita, mm. rutkasti kaliumia.

5. Houkuttele takapihallesi perhosia

Jos keittiöstäsi löytyi ylikypsä banaani, ei sitä kannata heittää pois. Kun asetat sen takapihallesi suojaisaan paikkaan, se houkuttelee luokseen perhosia.

 

Katso myös:

Herkkuja banaanista

Lähde: RD