Pienet ötökät vipeltämässä omassa kodissa, ajatuskin saa puistattamaan. Tuholaistorjuja kertoo vinkit, miten välttyä tuholaisilta. Moni tekee näitä virheitä tietämättään ja riski saada tuholaisia kotiinsa kasvaa. Tee näin niin voit välttyä tuholaisilta!

 1. Hävitä verkkokauppatilausten pahvilaatikot heti
  Verkkokauppatilaukset lähetetään yleensä kaukomailta. Huokoinen pahvi on oivallinen piilopaikka erilaisille ötököille. Pahvilaatikoita ei tulisikaan missään nimessä säästää tai säilöä kotonaan, vaan ne pitäisi heittää heti pahvinkierrätykseen avaamisen jälkeen.

 2. Tarkista kuiva-ainekaapin sisältö säännöllisesti
  Monet toukat ja ötökät saattavat viihtyä jauhopusseissa, riisipaketeissa tai mausteissa. Kuiva-ainekaapin sisältöä ei tulisikaan jättää oman onnensa nojaan, vaan se tulisi käydä läpi säännöllisesti. Kurkista pakkauksiin ja purkkeihin säännöllisesti, ettei siellä vipellä mitään ylimääräistä. Hävitä myös vanhentuneet tuotteet. Ötököistä on helpompi päästä eroon, kun ne eivät ole vielä ehtineet levitä pakkauksen ulkopuolelle.

 3. Älä osta käytettynä pehmusteita sisältäviä huonekaluja
  Vaikka käytettynä huonekalujen ostaminen on halvempaa ja ekologisempaa, kannattaa pehmusteita sisältävien huonekalujen kuten sohvien ostaminen käytettynä jättää tekemättä. Nimittäin pehmusteisiin voi pesiytyä luteita ja vaikka mitä tuholaisia, eikä sitä välttämättä näe päällepäin.

 4. Hävitä pölypussit
  Moni koettaa hävittää ötököitä kodistaan imuroimalla, joka onkin ihan sopiva tapa siihen. Mutta jos jättää pölypussin imuriin ötökät löytävät yleensä reitin takaisin asuntoon. Mikäli siis olet imuroinut mitä tahansa ötököitä, niin muista hävittää pölypussi heti.

Lähde: Kotiliesi

Jaa neuvot muillekin somessa!